Χατζηγιάννης vs FREEDOM

Με αφορμή την ολοένα και περισσότερο εκπομπή τραγουδιών του Μιχάλη Χατζηγιάννη από το Freedom 88,9 ένα σταθμό που παίζει κυρίως ελληνικό ροκ και μας αρέσει γενικά, αντιγράφουμε αποσπάσματα του Δημήτρη Κανελλόπουλου από το τετράδιο καθώς και σχόλια των αναγνωστών του τετράδιου. Η δική μας άποψη ξεκάθαρη: Ο Χατζηγιάννης δεν έχει καμία δουλειά στο Freedom, ούτε στο Δίεση, ούτε στο Μελωδία ούτε στο Δεύτερο.

Eγραψε λοιπόν ο ακροατής (Δημήτρης):
"Κάποτε λέγατε αυτό: ''O Freedom 88,9 είναι ένα Rock εναλλακτικό ραδιόφωνο, με εξειδίκευση στην ελληνική σκηνή, ελληνόφωνη και αγγλόφωνη. Σκοπός μας είναι, η ενδυνάμωση της εγχώριας εναλλακτικής, rock, έντεχνης σκηνής, η οποία πιστεύουμε ότι έχει ρεύμα, έχει ακροατήριο, αλλά δεν έχει τύχει τα τελευταία χρόνια ουσιαστικής υποστήριξης.''Αναρωτιέμαι τι λέτε πλέον;"
Και απαντάει ο Νίκος Νικολακόπουλος:
"Δεν καταλαβαίνω Δημήτρη ούτε εσένα ούτε όλους αυτούς που σαν εσένα, μπαίνετε στην λογική της κριτικής χωρίς ουσία, για να μην την πω κακοπροαίρετης κριτικής... Ανέφερε ποτέ ο Freedom ότι δεν παίζει Χατζηγιαννη; Επιλέγουμε μαζί τα τραγούδια και δεν σε ρώτησα; Ο Freedom συνεχίζει να είναι ένα rock εναλλακτικό ραδιόφωνο και ελπίζω να μπορείς να αντιληφθείς ότι το ραδιόφωνο δεν γράφει μουσική παίζει μουσική. Και θα ήθελα από εσένα να μου αναφέρεις 10 ονόματα ελλήνων rock καλλιτεχνών που εσύ μάλλον έχεις ανακαλύψει και που έχουν δισκογραφήσει τα τελευταία 10 χρόνια. Τουλάχιστον θα μπορούσες να καταλάβεις ότι μαζί με τα πιο ποπ ροκ πράγματα που ακούς και δεν σου αρέσουν (δεν γίνεται να αρέσουν όλα) από τον Freedom περνάνε και αρκετοί νέοι καλλιτέχνες που κάποια στιγμή, που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσουν"


Στο καπάκι απαντάει άλλος ακροατής:
"Έχετε αναφέρει ότι δεν παίζετε Χατζηγιάννη... Είχε μπερδέψει ένας ακροατής τον Χατζηγιάννη με τον Δήμο Αναστασιάδη και πέσατε να τον φάτε, ότι και καλά δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει ο Freedom, Χατζηγιάννη... Εμείς σας στηρίξαμε τότε, όταν ξεκινήσατε, εμείς έχουμε το δικαίωμα να σας πούμε ότι ξεφεύγετε τώρα. Μη ξεχνάτε άλλωστε ότι υπάρχετε χάρη σε εμάς που σας ακούμε. Οπότε ειρωνείες τύπου "Επιλέγουμε μαζί τα τραγούδια και δεν σε ρώτησα" δεν χωράνε. Αυτό δεν είναι Freedom, το αντίθετο είναι."

exallos
guest
20/10/10 14:28
Το ρεπερτόριο του Freedom (θεωρητικά, από ότι φαίνεται), είναι "ελληνικό ροκ", όπως έλεγε και στα σποτάκια του στην TV. O Χατζηγιάννης, δεν είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ, μα ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ροκ τραγουδιστής. Που σημαίνει, ότι τα τραγούδια του, λογικά θα ακούγονται σε κανέναν Ρυθμό, σε κανέναν Sfera, στον Δρόμο fm, η στον Λάμψη. ΔΕΝ γίνεται, δηλαδή, σε καμία περίπτωση, ροκ σταθμός, να παίζει χαζοποπ. Είναι σαν ο Derti, να έπαιζε τακτικά Lady Gaga.


Ψευδώνυμο
guest
20/10/10 15:39
κατ αρχήν ας πιάσουμε το θέμα από την ουσιαστική αρχή του ... είναι καλλιτέχνης γενικότερα όποιος κλέβει έργα άλλων καλλιτεχνών ; Ο χατζηγιάννης είναι καθαρός Χατζηκλέφτης, Προτιμώ να ακούσω τα τραγούδια στην πρώτη τους εκτέλεση ( είναι και τόσο αφελής που πίστευε πως οι Έλληνες δεν ξέρουν π.χ. τη Mylene Farmer ). Για να πάμε στο θέμα "Διευθυντής προγράμματος", δυστυχώς κι εκεί δεν μπαίνουν ειδικοί. Ο νικολακόπουλος π.χ. για ένα διάστημα ήταν ΚΑΙ στο NITRO ΚΑΙ στο Sfera, δύο τελείως διαφορετικά προιόντα δηλαδή. Πώς γίνεται να τα κάνει καλά και τα δύο ; Ή έχουμε βρει την εύκολη λύση του να παίζουμε 300 τραγούδια και γίναμε γνώστες ; Σωστός και δυνατός Διευθυντής προγράμματος είναι αυτός που έχει τα κότσια να βάλει ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ( που σημαίνει παίζουν μόνοι τους τη μουσική τους ), και να συγχρονίζει την ομάδα ( π.χ. Καρκάνης, γνώστης, σοβαρός και αξιοσέβαστος ). Αλλιώς γίνεται και ο σκύλος μου. Δείτε το πρόβλημα, γιατρέψτε την αρώστεια και μην ασχολείστε μόνο με τα συμπτώματα. Ένας επαγγελματίας του χώρου

Δεν λέω πως δεν θα έπρεπε να ακούγεται ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς στο Radio Inspector - ρίξτε μία ματιά στην έρευνά μας για το ποια ραδιόφωνα παίζουν τονΜιχάλη, έχει πολύ ενδιαφέρον, βγαίνουν αρκετά συμπεράσματα. Δεν λέω λοιπόν αυτό. Καλό είναι που ακούγεται ο Χατζηγιάννης. Όπως και τα υπόλοιπαποπ ονόματα του είδους.

Ωστόσο -κι εδώ βρίσκεται η ένστασή μου- μοιάζει παράλογο το καινούργιο ροκ στην Ελλάδα να έχει ξεπέσει τόσο. Μου φαίνεται αδιανόητο μία καλή μπάντα όπως οι New Young Pony Club, να έρχονται σε μία Αθήνα των πέντε εκατομμυρίων, και να παίζουν μπροστά σε 200 νοματαίους συνολικά. Όχι πως περίμενα να μαζέψουν χιλιάδες, αλλά πίστευα πως τουλάχιστον 700-800 άτομα θα ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν, live, ένα ανερχόμενο όνομα της ροκ σκηνής. Αμ δε...

Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση αυτή τη φέρουν φυσικά οιεγχώριοι ροκ ραδιοσταθμοί. Και τη φέρουν γιατί δεν ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τα καινούργια ονόματα. Δεν τα γνωρίζουν άλλωστε. Δεν έχουν ανθρώπους πίσω από τα μικρόφωνα να καίγονται για τη μουσική. Δεν αποτελούν πια κριτήριο για την πρόσληψη ενός παραγωγού οι γνώσεις του στη μουσική. Άλλωστε, όταν ο Red 96,3 και ο Rock 96,9, δύο δηλαδή από τα ραδιόφωνα που αυτοαποκαλούνται ροκ (και μεταδίδουνροκ τραγούδια, δεν διαφωνώ), παίζουν με αυστηρό playlist, τι μπορείς να περιμένεις μετά; Και μην μου πείτε για σκόρπιες καλές ροκ εκπομπέςστην ΕΡΤ, στα Δημοτικά ραδιόφωνα, τον 105,5 Στο Κόκκινο κ.ο.κ. Αυτές δεν δημιουργούν κατάσταση. Χάνονται στον ωκεανό των FM. Κατάσταση μπορεί να φτιαχτεί μόνο από τα αμιγώς μουσικά ραδιόφωνα. Εξ ου και η άνοδος του ethnic στην Ελλάδα - υπάρχει το καλό και στοχευμένοKosmos 93,6 να το προωθεί. Κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς με το (καινούργιο) ροκ...

Υ.Γ Ο Red 96,3, σύμφωνοι, διαθέτει ένα δίωρο κάθε Κυριακή απόγευμα 6 με 8 στο οποίο και παρουσιάζει ολοκαίνουργια ονόματα. Αρκεί; Και γιατί αυτό το δίωρο να μην είναι καθημερινό;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.