Η ΕΕΤΤ επιτρέπει το δεύτερο κέντρο εκπομπής

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των δεύτερων κέντρων εκπομπής, καθώς μερίδα ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής δικαιώθηκαν από την ΕΕΤΤ στο ζήτημα χρήσης δεύτερου κέντρου εκπομπής για την κάλυψης της περιοχής τους. Πρόκειται για τους μουσικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, τους οποίους μέχρι στιγμής δεν είχε επιτραπεί να τοποθετήσουν αναμεταδότη στη Αίγινα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισοτιμίας, η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) παρενέβη στο θέμα του δεύτερου κέντρου εκπομπής, όταν το περασμένο καλοκαίρι «πάγωσε» την επιβολή κυρώσεων στους μουσικούς σταθμούς της Αττικής που εξέπεμπαν από δεύτερο σημείο εκπομπής. Τις κυρώσεις είχε αποφασίσει το ΕΣΡ εξαιτίας της μη εφαρμογής του νόμου. Η ΕΕΤΤ αποδέχτηκε τα επιχειρήματα των ραδιοφωνικών σταθμών θεωρώντας πως ο νόμος είναι παρωχημένος και πρέπει να αλλάξει.

Το δεύτερο κέντρο εκπομπής αποτελεί πάγιο αίτημα των επαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κάλυψης των περιοχών τους, ωστόσο δεν τους επιτρέπεται λόγω της ισχύουσας νομοθεσίας. Το πρόσφατο αυτό δεδομένο τους δίνει τη δυνατότητα να προσφύγουν στην ΕΕΤΤ για να ακυρώσουν όποια επιβαρυντική απόφαση από το ΕΣΡ. Σημειώνεται ότι ο νέος χάρτης συχνοτήτων, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί, προβλέπει σε αρκετούς νομούς πολλαπλά κέντρα εκπομπής ή και πολλαπλές συχνότητες. radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.