Άφαντα τα ελληνικά κανάλια στη βόρεια Θράκη

Είμαστε για τα πανηγύρια... Η κατάντια μας δεν έχει όρια. Γι' αυτό και δεν μας υπολογίζουν οι γείτονές μας... Βλέπουν με ποια χώρα έχουν να κάνουν. Θα πείτε ότι υπερβάλλουμε. Διαβάστε τη σημερινή αποκάλυψή μας και μετά κρίνετέ μας... Απίστευτο, δυστυχώs όμως είναι η πραγματικότητα. Μόλις πρόσφατα, μετά από κάποια σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Θράκηs... ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ότι όλη η περιοχή της βόρειας Θράκης, όπου βρίσκονται και τα Πομακοχώρια, δεν «βλέπει» τηλεόραση! Και τα κρατικά κανάλια και τα ιδιωτικά είναι άφαντα, ελλείψει πομπών και αναμεταδοτών!

Tους έχουμε αφήσει κυριολεκτικά στο σκοτάδι (!), ενώ αν η χώρα μας ήξερε τι θέλει και πίστευε στον ρόλο του πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια, που κατά καιρούς πομπωδώς διακηρύττει, θα έβλεπε τα κανάλια μας να φθάνουν με ισχυρούs πομπούς στη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και στις άλλες χώρες! Αλλά ποιος να ασχοληθεί με τέτοια... μικροπράγματα, πού να περισσέψει ώρα στη διοίκηση της ΕΡΤ, όταν για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι τα πανηγύρια της Eurovision και του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, οι προσλήψεις στρατιάς συμβούλων και η διανομή μπόνους εκατομμυρίων στους ημετέρους; Ο πρωθυπουργός, φυσικά, σε θέματα εθνικά, όπως είναι και η κάλυψη της χώρας από όλα τα κανάλια (ιδιωτικά και κρατικά), έχει ευθύνες μεγάλες. (Παρόν-satleo)

Σχόλιο
Την ίδια στιγμή, μεγάλος αριθμός δορυφορικών κατόπτρων στη Θράκη είναι στραμμένα προς τους δορυφόρους Turksat (42E), λαμβάνοντας τέλεια δεκάδες ελεύθερα ψηφιακά τουρκικά κανάλια. Πότε, άραγε, τα συναρμόδια υπουργεία Επικρατείας και Μεταφορών - Επικοινωνιών θα προχωρήσουν στη δημιουργία δορυφορικής πλατφόρμας στον Hellas Sat 2 με όλα τα κανάλια της ΕΡΤ και όσα ιδιωτικά θέλουν να έχουν άδεια «πανελλαδικής εμβέλειας»; Ένα σύστημα κρυπτογράφησης λύνει το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και η χορήγηση καρτών στους πολίτες επιτρέπει τη δωρεάν απευθείας (DTH) λήψη, όπως έχουν ήδη κάνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Γαλλία, Αυστρία, Κροατία, Ελβετία, Μ. Βρετανία κλπ). Ας καταλάβουμε, επιτέλους, ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα... (Κώστας Πρέντας-satleo)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.