1998 - 2008: 10 χρόνια κοντά σας SΑΤLEO!

Όλα ξεκίνησαν τη τελευταία εβδομάδα του Μάρτη 1998. Τότε ήταν η αρχή της ενασχόλησής μου με τα δορυφορικά αλλά και με το Ιντερνετ. Ήταν καινούργιες για μένα τεχνολογίες που με είχαν κυριολεκτικά γοητεύσει. Σκέφτηκα ότι, δεν υπήρχε στη Ελλάδα μια ιστοσελίδα που να περιέχει μαζί, όλα τα θέματα, που εγώ έκρινα σημαντικά και αφορούσαν τα δορυφορικά νέα, τη τεχνολογία και τα Media.

Θυμάμαι, ήταν Κυριακή μεσημέρι, φώναξα το 15χρονο γιο μου Αλέξανδρο και του είπα να μου φτιάξει στον υπολογιστή, τη σελίδα που πρόχειρα είχα σχεδιάσει (ο Αλέξανδρος πάντα ήταν πολύ καλός στους υπολογιστές) Σε μια ώρα ήταν φτιαγμένη η ιστοσελίδα! Ψάχναμε να βρούμε και ένα όνομα για να την «ανεβάσουμε». Λέγαμε διάφορα, και τελικά, η δορυφορική (Sat) σελίδα του Λεωνίδα (Leo) έγινε SatLeo. Αυτό ήταν, την ανεβάσαμε, πήρα 2-3 φίλους για να μου πουν τη γνώμη τους, ο ένας στον άλλο και... αυτό ήταν! 10 χρόνια μετά παραμένει στον αέρα, με συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα. Ευχαριστώ πολύ όλους όσους συμμετείχαν κατά καιρούς, με οποιοδήποτε τρόπο, στη προσπάθεια αυτή. Χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε το Satleo.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους σημερινούς δεκαετείς πολύτιμους συνεργάτες μου, Κώστα Πρέντα και Κώστα Παπαζαχαρίου, στον Κώστα Παπαγιάννη για τη συνεχή βοήθεια του καθώς και σε όλα τα παιδιά του Φόρουμ και του Satleo Magazine. Εύχομαι το Satleo να μείνει "ζωντανό" για πολλά χρόνια ακόμα. (Λεωνίδας Κλώντζας)

10 χρόνια connecting satmaniacs!

Λένε ότι τα ωραία πράγματα διαρκούν λίγο, αλλά ευτυχώς αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στην περίπτωση του Satleo. Ήταν Μάρτιος του 1998 όταν ο Λεωνίδας Κλώντζας (η «καρδιά» και η «ψυχή» του Satleo) ξεκινούσε μια προσπάθεια ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων στο διαδίκτυο, η οποία έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς των ασχολούμενων με θέματα δορυφορικής – ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα και όπου αλλού υπάρχουν Έλληνες. Επί 10 συνεχή χρόνια το Satleo αποτελεί τον χώρο συνάντησης ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ψηφιακή τηλεόραση, τα media, τις τηλεπικοινωνίες και γενικά την τεχνολογία.

Με πλήρη ελευθερία έκφρασης και διατύπωσης προσωπικών απόψεων, το Satleo απέκτησε στην πορεία του όχι μόνο ένα ενδιαφέρον και αξιόλογο forum, αλλά και ένα μοναδικό στο είδος του διαδικτυακό περιοδικό (Satleo Magazine). Προσωπικά, αισθάνομαι υπερήφανος που συμμετέχω σ' αυτήν την προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Λεωνίδα Κλώντζα, τους συνεργάτες, τους διαχειριστές και όλους τους φίλους του Satleo, του Satleo Forum και του Satleo Magazine. Παράλληλα, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω όλους τους διαφημιζόμενους στην ιστοσελίδα, για την υποστήριξή τους στην κοινή αυτή προσπάθεια. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην μελλοντική πορεία του Satleo και όλοι να γιορτάσουμε μαζί τα 20 χρόνια ζωής του... (Κώστας Πρέντας)


1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Λοιπάμαι πολύ που δεν γράψατε κατί για τα 7 χρόνια απο το φασιστικό κλείσιμο 66 ραδιοφωνικών σταθμών στην Αθήνα (28/3/2001).

Από το Blogger.