Ο Nitro φεύγει, ο Athens Voice Stereo έρχεται στους 102,5


Συνεχίζονται οι διεργασίες στη συχνότητα, για το ραδιόφωνο της Athens Voice.

Και μια από αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν το κλείσιμο του Nitro Radio. Ο σταθμός που ιδρύθηκε το 1995 από τον Πέτρο Κωστόπουλο και ήταν η συνέχεια του (θρυλικού) Jazz FM, αποχαιρέτησε αθόρυβα τους ακροατές του στα ερτζιανά με ένα λιτόpost στην σελίδα του στο facebook. Δίνοντας παράλληλα και μια υπόσχεση για επιστροφή μέσω web.Πλέον στους 102.5 παίζει μια διαφορετική playlist, με αρκετές αποκλίσεις σε σχέση με εκείνη του Nitro, και γίνεται αναφορά μόνο στη συχνότητα στον αέρα. Το ραδιόφωνο της Athens Voice προγραμματίζεται να βγει το φθινόπωρο.

Οι 7 πάντως από τους παλιούς εργαζόμενους -κάτι λιγότερο από τους μισούς συνεταιριστές, δηλαδή- θα συνεχίσουν και στο νέο ραδιόφωνο. Στους 102.5 ήδη παίζειπιλοτικό μουσικό πρόγραμμα, playlist και αναφορά μόνο στη συχνότητα.

Όπως φαίνεται στην παρακάτω λίστα με τραγούδια που έπαιξαν σε μια τυχαία ώρα, οι μουσικές του δεν θυμίζουν σε πολλά το Nitro Radio. Ειδικά στο στυλ που είχε επί αυτοδιαχείρισης. Πιο πολύ θυμίζουν αντίστοιχες... ενημερωτικών ραδιοφώνων. Πολλά mainstream κομμάτια, ποπ και ροκ, παλιά και πιο πρόσφατα. Και ελληνικά, κυρίως έντεχνα και ροκ.

Animals - The House of The Rising Sun
Arcade Fire - Rebellion
Creedence Clearwater Revival - Have You Ever Seen The Rain?
The Doors - Love Me Two Times
Derek & The Dominos - Layla
Cyanna - Shine
Daft Punk - Get Lucky
Eminem - Without Me
George Michael - Freedom
Gorillaz - Feel Good Inc.
Gorillaz - Clint Eastwood
Gossip - Heavy Cross
Black - Everything Is Coming Up Roses
Bolland & Bolland - In The Army Now
Eric Clapton - Cocaine
Boston - More Than A Feeling

Ενδεικτικό της μεταβατικής φάσης, είναι το ότι σε ορισμένες των περιπτώσεων παίζουν «back to back» δύο τραγούδια από τους ίδιους καλλιτέχνες, όπως π.χ. το Feel Good Inc. και το Clint Eastwood των Gorillaz, και όλα μαζί με την ίδια σειρά. Εντάξει, είναι πολύ νωρίς ακόμα εννοείται. Δεν θα μπορούσαν ούτε να φτιάξουν ούτε να αφήσουν τόσο κακή και αδιάφορη λίστα.

e-tetradio

Σημείωση hellastv & tsolias.net : Λίγοι θυμούνται ότι ο Nitro ξεκίνησε ως Nitro 93.4 και όχι ως Nitro 102.4 , συχνότητα την οποία (93.4) κράτησε από Πάρνηθα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.