Ρευματοκλοπή και κλείσιμο ραδιοσταθμών στο κέντρο εκπομπής Αιγάλεω

Εκτεταμένη ρευματοκλοπή εντόπισαν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στο όρος Αιγάλεω στη θέση Πυροβολεία, σε περιοχή που βρίσκονται μια σειρά από κυρίως ραδιοφωνικές κεραίες. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΔΕΔΔΗΕ της Παρασκευής 7 Ιουλίου, "στα πλαίσια των εντατικών ελέγχων που διεξάγουν τα συνεργεία της Εταιρίας, διαπιστώθηκε πως άγνωστοι είχαν παράνομα συνδέσει καλώδια απευθείας στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης, απ’ όπου και ηλεκτροδοτούσαν παρακείμενα κοντέινερ, όπου στεγάζονταν ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί πομποί. Οι παράνομες αυτές συνδέσεις ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες. Από την πρώτη στιγμή, ο ΔΕΔΔΗΕ συνεργάζεται στενά με τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών, με σκοπό τη συνέχιση της έρευνας για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των υπευθύνων".

Το κέντρο εκπομπής στα Πυροβολεία του Αιγάλεω χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια από μικρό αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών των οποίων το νομικό καθεστώς παραμένει αδιευκρίνηστο, ενώ κάποιοι από αυτούς μετέδιδαν ραδιοφωνικά τηλεπαιχνίδια αμφίβολης γνησιότητας με τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης. 

Με αφορμή το νέο αυτό περιστατικό, ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει "πως η ρευματοκλοπή εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών. Περαιτέρω, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα. Τέλος, σημειώνεται πως η ανεύθυνη και παράνομη αυτή πρακτική, επιβαρύνει με το κόστος της απωλεσθείσας ενέργειας, όλους τους υπόλοιπους συνεπείς καταναλωτές".

Παρότι στην ανακοίνωσή της η ΔΕΔΔΗΕ δεν κατονομάζει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που επηρεάστηκαν από τη διακοπή, σύμφωνα με το Satleo Forum, η επέμβαση της αστυνομίας συμπίπτει με το κλείσιμο τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών, εκ των οποίων ο ένας επανήλθε. Συγκεκριμένα, από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 5 προς την Πέμπτη 6 Ιουλίου παρατηρήθηκε η διακοπή της εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών Ντίρλα 93.8, Μύθος 95.8, Ηχόραμα 108 και Blackman 103.1, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς σχετίζονται κατ' ανάγκη με το περιστατικό. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο Blackman αυτή τη στιγμή εκπέμπει κανονικά.

Πηγή φωτό: Tsolias.net

ετικέτες: 
γεωγραφική τοποθεσία: 


from Ραδιόφωνο - ακούμε ραδιόφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.