Light/House Festival - 7-8/7 - Καβάλα

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

The Lighthouse Festival 2017
7 - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ
7ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Παρασκευή 7 Ιουλίου:

- Θεατρική Παράσταση
Τα παιδιά του 7ου Δημοτικού σχολείου μας παρουσιάζουν την θεατρική τους παράσταση στις 6 το απόγευμα.

- Band Contest Winner
Η νικήτρια μπάντα του διαγωνισμού θα παίξει live μπροστά στο κοινό του The Lighthouse Festival.

- Influenza

Οι Influenza δημιουργήθηκαν το 2013 στην Θεσσαλονίκη με την μουσική της μπάντας κινείται στο χώρο του garage με επιρροές από surf rock ακόμα και blues. Από τότε έχουν εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές της Θεσσαλονίκης ( Rover, Fix in Art, Eightball, Silver Dollar, Μαύρη Τρύπα), καθώς και σε αρκετές πόλεις στα πλαίσια περιοδειών. Φέτος θα κυκλοφορήσει και η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος υπό την μορφή ενός EP. 


Οι Dreamers επιστρέφουν στη σκηνή του Lighthouse Festival έχοντας στις αποσκευές τους τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Songs of the heart & bed".

- Ας Περιμένουν οι Γυναίκες - Προβολή Ταινίας

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στο The Lighthouse Festival 2017, μετά το πέρας των συναυλιών, θα προβληθεί η ταινία "Ας περιμένουν οι γυναίκες" του 1998, σε παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο Σταύρου Τσιώλη. Πρωταγωνιστούν οι Αργύρης Μπακιρτζής, Γιάννης Ζουγανέλης και Σάκης Μπουλάς.

//Info

Το "Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες" δεν είναι μια απλή ελληνική ταινία. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Ίσως να είναι μια από τις καλύτερες. Να μην είναι; Είναι από τις πιο ξεχωριστές. Ούτε αυτό; Είναι η πιο διαχρονική. Γυρισμένη το 1998, αλλά θα μπορούσε να είχε βγει στις αίθουσες φέτος. Η απόλυτη απεικόνιση της ελληνικής κοινωνίας του '90, η ακριβής περιγραφή του πώς στο διάολο γίναμε έτσι. Μια σουρεάλ ιστορία τριών ανδρών που μετράει μια μια τις κουτρουβάλες μας ως έθνος, σε σημείο που αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν τελικά και λίγα πάθαμε.


Σάββατο 8 Ιουλίου:

- Το μυστικό το Φάρου - Παιδικό Παιχνίδι

Σσσσσσ...Tο μυστικό του Φάρου. Σε περιμένουμε σε ένα ονειρικό ταξίδι στο ''ΣπίτιΤουΦωτός'' με πολύ παιχνίδι, κατασκευές, φαντασία, χρώματα, μουσικές και χορούς. Έλα να χαρούμε, να εκφραστούμε, να πειραματιστούμε και να διασκεδάσουμε. Θα μας ακολουθήσεις;

Ένα Workshop για τους μικρούς μας φίλους από τις Τότα Ευλαβή και Ηλέκτρα Βενέτη, απόφοιτες Παιδαγωγικού Θεσσαλονίκης. 

- Αφηρημένοι Χώροι - Workshop Φωτογραφίας

Το Lighthouse Festival 2017 έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί τον Δημήτρη Μουγκό, το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουλίου, στο workshop - έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Αφηρημένοι Χώροι". 
Στα πλαίσια του workshop, ο Δημήτρης Μουγκός θα μιλήσει για την προσέγγιση του πάνω στο θέμα και γενικότερα στην τέχνη της φωτογραφίας και θα συνομιλήσει με τους συμμετέχοντες που θα παρουσιάσουν τη δική τους δουλειά.

Ο Δημήτρης Μουγκός γεννήκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φωτογραφία στη Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Goldsmtihs College του Λονδίνου ( MA Image and Communication, Coldsmiths College, University of London). Απο το 2012 ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Interview lifo-link: http://ift.tt/2tkDVAh

Δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:


- Lindy Hop Workshop

Το Lindy Hop Xanthi-Φ.Ε.Ξ, θα μας επισκεφτεί και θα πραγματοποιήσει workshop για όλους εσάς που θέλετε να γνωρίσετε και να μάθετε πως να χορεύετε swing!
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 08 Ιουλίου 2017 και ώρα 17:00 από τους εκπροσώπους του Lindy Hop Xanthi-Φ.Ε.Ξ, Ανδρονίκη Τσαγκαράκου και Παναγιώτη Παρασκευόπουλο.

Δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα:


- DJ Set


Διαστημάνθρωποι σε μινόρε. Καρύδες που κοιτάνε στο άπειρο. Μουσικάντηδες για punk καρσιλαμάδες. Και μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδυάζει τους mainstream balkan ρυθμούς του Bregovic και του Shantel με τους ξεσηκωτικούς λατινοska ήχους των Mano Negra, και τις ξέφρενες μουσικές των Gogol Bordello με κομμάτια που άφησαν εποχή στο ελληνικό πεντάγραμμο! Οι Coconaut Rockers, από τους δρόμους της Ξάνθης, έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους! Η μπάντα ξεκίνησε αρχικά από τον Billy Daniel’s και τον Rafael Toast τον Μαϊο του 2013 ως μία υλοποίησή της, στους δρόμους της Ξάνθης κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής.Από τη μπάντα πέρασαν αρκετοί μουσικοί ώστε να εδραιωθεί πλέον το σημερινό σχήμα:
Billy Alexandridis (Vox,Gtr)
Rafa Tasios (Vox,Gtr)
Lefteris Iliadis (Trumpet)
Xaris Laza (Sax)
Tsotras Panagiotis (Bass Gtr)
Chris Papadopoulos (Violin)
Stratos Logan (Drums)


Οι BAiLdSA συνδυάζoυν βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με punk αέρα δημιουργώντας ξεχωριστές μελωδίες στο άκουσμα των οποίων δύσκολα «κρατάς τα πόδια σου στο χώμα». Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη σχηματίστηκε το 2007 και από τότε περιοδεύουν παίζοντας με μανία και περίσσια ενέργεια σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους. Το μουσικό τους στυλ συνδυάζει διαφορετικά είδη όπως ska, reggae, gypsy-punk με παραδοσιακά πνευστά των Βαλκανίων. Ο συνδυασμός αυτός ξεσηκώνει το κοινό σε όλες τις ζωντανές τους εμφανίσεις.

Οι BAiLdSA έχουν εμφανιστεί σε κάποια από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα σε Ελλάδα, Τουρκία, Π.Γ.Δ.Μ, Αλβανία και Βουλγαρία κι έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Manu Chao και οι Kutur Shock.


Παράλληλες δράσεις διημέρου:
- Έκθεση φωτογραφίας
- Εργαστήριο Αρτήτα - Χειροποίητες δημιουργίες και βιβλία.
- Πάγκος με χειροποίητα Κοσμήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.