Από «ιδιώτες» θα καλυφθεί τηλεοπτικά η προεδρία κκ Καψή – Μάναλη – Προκοπάκη;



Είναι τουλάχιστον παράλογο να δίνουν σε «ιδιώτες» τα λεφτά της «παλιάς» ΕΡΤ για να προλάβουν να καλύψουν… τηλεοπτικά την Ελληνική Προεδρία … γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ιδίως στην ΕΕ! Δεν μπορεί την εποχή του μνημονίου μερικές εταιρείες (…μεγάλες και παλιές και γνωστές δεν λέω) «τηλεοπτικών παραγωγών» να λυμαίνονται όλο το χρήμα της παλιάς ΕΡΤ και τώρα «δτ»… κάτι το οποίο έχει εντοπίσει και η τρόικα με τον Τόμσεν όπως αποκλειστικά έμαθα να πέφτει από τα σύννεφα!

Μπορεί το ραδιομέγαρο να άνοιξε όλα δείχνουν όμως ότι η προεδρία δεν μπορεί να καλυφθεί χωρίς ιδιώτες

Οι δύο πρώτες αναθέσεις βγήκαν ήδη στη «Διαύγεια».

Η πρώτη αφορά την ανάθεση προμήθειας και εγκατάστασης συστήματος «οπτικών ινών» στους εξωτερικούς χώρους του Ζαππείου Μεγάρου για τις ανάγκες της ΔΤ στην κάλυψη της ελληνικής προεδρίας.

Με την ΕΡΤ, οι εξωτερικοί χώροι του Ζαππείου θα καλύπτονταν με «βαν εξωτερικών μεταδόσεων», τα οποία τώρα βρίσκονται «αραγμένα» στο πίσω μέρος του οικοπέδου της Κατεχάκη, προφανώς χωρίς βενζίνη και χωρίς να τα έχει μετακινήσει κανείς.

Οι αναθέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες μονόδρομος

Μέσα στην κρίση σπαταλούνται χωρίς καμία διαδικασία αναθέσεων… χιλιάδες ευρώ όπως π.χ. το έργο της τοποθέτησης των οπτικών ινών ανατέθηκε στην εταιρεία ΤΕΛΜΑΚΟ, που κατέθεσε τη φθηνότερη προσφορά, και θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες το ποσόν των 44.434 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Νοικιάζονται πάσης φύσεως μηχανήματα αν και τα διαθέτει η παλιά ΕΡΤ

Για το Ζάππειο, όμως, χρειάζονται και άλλα τεχνικά μέσα. Έτσι, ο ίδιος ο κ.Γκίκας Μάναλης με εντολή Καψή ενέκρινε την ανάθεση ενοικίασης για πέντε μήνες δύο πλήρων συστημάτων ασύρματης μεταφοράς οπτικοακουστικού σήματος για τους χώρους του Ζαππείου Μεγάρου.

Προσφορά για το εν λόγω έργο κατέθεσε πάλι η ΤΕΛΜΑΚΟ.

Το έργο όμως δόθηκε στη δεύτερη εταιρεία, τη Θεοδόσης Τζαβάρας – Steadicam Operator, στην οποία θα δίνεται ως μηνιαίο ενοίκιο το ποσόν των 8.848 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Δηλαδή, για τους πέντε μήνες που θα ενοικιαστεί το ασύρματο σύστημα ο ειδικός λογαριασμός θα πληρώσει 44.240 ευρώ.

Ερώτημα παραμένει γιατί δεν προχωρούν οι προσλήψεις και δίνονται χρήματα σε ιδιώτες

Κανείς δεν απαντά γιατί δεν προχωρούν οι προσλήψεις στην «δτ» ευθύνες ρίχνονται στον Γκίκα Μάναλη ,στον Καψή, στον Κεδίκογλου ακόμα και στους πολιτικούς αρχηγούς (ε;) ακόμα και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (ε…οχι) !

Τόσος κόσμος δεν μπορεί να χειριστεί τα μηχανήματα της παλιάς ΕΡΤ;

Έκδηλη και δικαιολογημένη είναι η ανησυχία της ΕΕ για την τηλεοπτική κάλυψη της προεδρίας παρότι θα έπρεπε οι «ειδήμονες κρατούντες» να είχαν φροντίσει από πριν και όχι τελευταία ώρα για τα προαπαιτούμενα της δόσης αυτή τη φορά αλλά της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ…

Και φυσικά το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός ούτε το διανοούνται ότι δεν θα πάνε όλα καλά…

Εγώ θα το ξαναπώ είναι ώρα συλλογικής ευθύνης για το Εθνικό συμφέρον ποιους εξυπηρετούν οι «ειδήμονες κρατούντες» ;

Το… Μαξίμου είναι ώρα να τα δει… πολύ σοβαρά όλα αυτά!

Νίκος Κούτρικας, Δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.