Ραδιοσταθμός της Αιτωλοακαρνανίας θέλει να «περάσει απέναντι»
Αρνητική απάντηση έδωσε, για τρίτη συνεχή φορά, το ΕΣΡ στο αίτημα του Radio Deejay Αιτωλοακαρνανίας να μεταφερθεί η Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας του σταθμού στην Αχαΐα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με την επωνυμία Ράδιο Ναύπακτος, με εμβέλεια όμως που λόγω της θέσης της Ναυπάκτου, κάλυπτε και την πόλη της Πάτρας. Πρόσφατα ο άλλαξε προφίλ και λανσαρίστηκε σαν Radio Deejay, ξεκινώντας συνεργασία με τον ομώνυμο σταθμό της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα εστίασε το μάρκετινγκ στο Νομό Αχαΐας.
Τον Απρίλη του 2009 ο σταθμός παρουσίασε στο ΕΣΡ το γεγονός ότι παρότι εκπέμπει από την Ναύπακτο, εδρεύει ουσιαστικά στην Πάτρα και ζήτησε να γίνει δεκτή η αλλαγή της έδρας της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας. Κάτι τέτοιο θα έδινε στο σταθμό τη δυνατότητα να εκπέμπει νόμιμα σε ολόκληρη την Αχαΐα με ισχυρό αναμεταδότη εντός του νομού. Σε τρεις συνεδριάσεις του το ΕΣΡ, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2009 και στα μέσα Ιανουαρίου 2010, απέρριψε τα συνεχή αιτήματα του σταθμού, που επέστρεφε με περισσότερα στοιχεία. [radiofono.gr]
1 σχόλιο
Το άρθρο δημοσιεύεται διορθωμένο, μετά από επικοινωνία που είχαμε με το ραδιοσταθμό
Αρνητική απάντηση έδωσε, για τρίτη συνεχή φορά, το ΕΣΡ στο αίτημα του Radio Deejay, ο οποίος τυπικά εδρεύει στην Αιτωλοακαρνανίας, να μεταφερθεί η Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας του σταθμού στην Αχαΐα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με την επωνυμία Ράδιο Ναύπακτος, όμως λόγω της θέσης της Ναυπάκτου, κάλυπτε και την πόλη της Πάτρας. Σύμφωνα με τον ίδιο το σταθμό, την κρίσιμη ημερομηνία για τη χορήγηση των βεβαιώσεων νόμιμης λειτουργίας, είχε ήδη εγκαταστήσει τον πομπό του στο όρος Παναχαϊκό, προκειμένου να καλύπτει το νομό Αχαΐας, ενώ είχε εστιάσει το πρόγραμμα και το μάρκετινγκ στην πόλη της Πάτρας, αποτελώντας ουσιαστικά έναν πατρινό σταθμό. Πρόσφατα άλλαξε προφίλ και λανσαρίστηκε σαν Radio Deejay, ξεκινώντας συνεργασία με τον ομώνυμο σταθμό της Αθήνας.
Τον Απρίλη του 2009 ο σταθμός παρουσίασε στο ΕΣΡ το γεγονός ότι παρότι η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας είναι δηλωμένη στην Ναύπακτο, εδρεύει ουσιαστικά στην Πάτρα και ζήτησε να γίνει δεκτή η αλλαγή της έδρας της Βεβαίωσης Νόμιμης Λειτουργίας. Σε τρεις συνεδριάσεις του το ΕΣΡ, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2009 και στα μέσα Ιανουαρίου 2010, απέρριψε τα συνεχή αιτήματα του σταθμού, που επέστρεψε διαδοχικά με περισσότερα στοιχεία.
Ο υπεύθυνος του σταθμού Απόστολος Σκαρλής, μιλώντας στο radiofono.gr έκανε λόγο για «αδικία εις βάρος του σταθμού, που δεν αναγνωρίζει το ΕΣΡ: Σε πολλούς σταθμούς το ΕΣΡ έδωσε ΒΝΛ κοιτάζοντας πού βρίσκεται ο πομπός τους, ακόμα κι αν δεν είχαν τιμολόγια το 1999, τους αρκούσε μόνο να αποδείξουν ότι έπαιζε ο πομπός (γι' αυτό κι εμείς πλέον διεκδικούμε ΒΝΛ Αχαΐας). Όμως στο δικό μας σταθμό την ΒΝΛ την είχε εκδόσει το Υπουργείο Τύπου στις 2/10/2000, λαμβάνοντας υπόψη μόνο την έδρα της επιχείρησης στα τιμολόγια που είχαμε κόψει προς τους πελάτες.»
Το πρόβλημα ότι η διοικητική διαίρεση των νομών, δεν είναι δυνατόν να αντικατοπτρίζει πλήρως την κατανομή των σταθμών είναι γνωστό κι έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, όπως πχ με ραδιοσταθμούς που λόγω του κέντρου εκπομπής δεν μπορούν να περιορίσουν την εμβέλεια εντός νομού (βλ Θεσσαλία, Χορτιάτης κεντρ. Μακεδονίας). Παράλληλα, η ακριβής έδρα ραδιοφωνικών σταθμών που καλύπτουν με την εμβέλειά τους περισσότερους από έναν νομούς, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν το ΕΣΡ. Μεταξύ αυτών το TRT που μεταπήδησε από τη Μαγνησία στη Λάρισα και το Ράδιο Παλαμάς (σ.σ. ο Παλαμάς είναι πόλη του Νομού Καρδίτσας) που μεταπήδησε από την Καρδίτσα στη Λάρισα και μετονομάστηκε σε Radio Palace.
ραδιοφωνο.gr
Δημοσίευση σχολίου