Είστε υπεύθυνος περιφερειακού σταθμού; ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!

από το forum του satleo:

Φίλε και συνάδελφε τεχνικέ, παρακαλείστε επιμελώς κατα την διαδικασία αξιολόγησης του συστήματος εκπομπής που τελικά θα υιοθετήσετε, κατα την μετάβασή σας στην ψηφιακή επίγεια εκπομπή, να αξιολογήσετε επιμελώς τα καλά που σας προσφέρει η εκπομπή του σήματός σας σε mpeg-2 format.

Αυτά που μπορώ να σκεφτώ ειναι τα εξής:

>ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ λογω συμβατότητας. Ειναι απλό - οι τηλεοράσεις που χάρη στην επιλογή των πανελληνιας εμβέλειας θα μείνουν χωρίς set-top box αλλά με ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δεκτη MPEG-2., για τον ενα ή τον άλλο οικονομικό ή τεχνικό λόγο (2η - 3η οικιακή τηλεόραση, μικρή φορητή τηλεόραση, υψηλής συμβατότητας με το DVB_T στανταρ αποκωδικοποιητής, παραχθεις απο το 2006 - 2009),
θα μπορουν να λάβουν εσάς αλλά όχι τα πανελλήνιας εμβέλειας ιδιωτικά, τους μεγάλους ανταγωνιστές σας, που θα εκπέμπουν σε mpeg-4.

Αυτομάτως, δημιουργείται ενας ογκος απο ηδη εγκατεστημένες συσκευές οι οποιες θα λαμβάνουν εσας
, και οσους άλλους περιφερειακους σταθμους επιλέξουν το MPEG-2, ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Ο ανταγωνισμός εκεί, δεν υφίσταται. Ειστε μόνοι σας, και οι διαφημιζόμενοι σας επίσης.

>Εν τω μεταξύ, καθως οι MPEG-4 συμβατοι αποκωδικοποιητές ειναι και MPEG-2 συμβατοι, θα εξακολουθείτε να προβάλλετε το πρόγραμμά σας στις τηλεοράσεις που θα εχουν αναβαθμιστει με μοντουλες (και μάλιστα θα ανοιγει η εικόνα σας πολύ πιό γρήγορα, δειγμα τεχνικής αρτιότητας απο μέρους σας σε αντίθεση με τους....άλλους), και θα προβάλετε το πρόγραμμά σας αψογα σε τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ή μετεπειτα εγκατεστημένο εξωτερικά, MPEG-4 αποκωδικοποιητή.

>Καλυτερες σχέσεις με τους τηλεθεατές σας (αλλά και με τους διαφημιζόμενούς σας(!).

Ειμαι βέβαιος οτι στην συνειδηση των τηλεθεατών σας ειστε το "δικό τους κανάλι". Δεν υπάρχει το λοιπόν κανένας λόγος να "πληγώσετε" την εικόνα σας στα μάτια τους αντιγράφοντας τα ευφυήματα των "μεγάλων". "Κι αν ακόμα χασατε τους άλλους, εμεις μένουμε εδω για σας!" θα μπορουσε να ειναι το σλόγκαν σας.

Μεγάλες ευκαιρίες ανοιγονται με τις λάθος κινήσεις του αντιπάλου, μια διορατική ματιά αρκεί για να εντοπιστουν και να αξιοποιηθουν στο επακρο υπερ σας.

Δεν εχετε το λοιπόν, κανένα λόγο να προβείτε στην ανουσια ενεργεια στην οποια οι πανελληνιας εμβέλειας ανταγωνιστές σας προέβησαν. Αντ αυτου, μπορειτε για πρώτη φορά να εχετε βασικό πλεονέκτημα απέναντι σε αυτους, απλά με το να ειστε πιό συμβατοί.

Βεβαιως, και για να νοιωθετε ασφαλεις προς το μέλλον, μπορείτε κάλλιστα να αποκτήσετε κωδικοποιητες MPEG-4 οι οποίοι να ειναι συμβατοι με το MPEG-2, να ξεκινήσετε με το δευτερο, και αν στο μέλλον κρίνετε οτι τα πλεονεκτήματα του mpeg-4 ειναι περισσότερα, απλά να αλλάξετε την σχετική παράμετρο. Θα εχετε πάρει μια "χωρίς ρίσκο" κίνηση, αφου η αρχική σας επένδυση δεν θα κινδυνέψει στο ελάχιστο. Ακόμα και αν βλέπετε το μέλλον με υψηλή ευκρίνεια, η MPEG-2 SD συμβατότητα ειναι παντου ενσωματωμένη - ρωτήστε και τον προμηθευτή σας!

Ριξτε μια ματιά γύρω σας. Ειμαι σίγουρος οτι ισως ακόμα κι εσεις ο ίδιος διαθέτετε μια τηλεόραση που εχει ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη. Ειναι ομως MPEG-4? Αν όχι, κι εσεις θα πρέπει να προμηθευτειτε αποκωδικοποιητη για να δείτε το ιδιο σας το πρόγραμμά. Δειτε στα σπίτια των φίλων σας. Πόσοι εχουν MPEG 4 ικανή; πόσοι εχουν ομως MPEG-2; Θα εκπλαγήτε με τις στατιστικές που ο ίδιος θα δημιουργήσετε, οπως εξεπλάγην και ο γράφων.

Δεν χάνετε τίποτε, απλά κερδίζετε πολλά.

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Όποιος τηλεοπτικός σταθμός επιλέξει να εκπέμψει σε Mpeg2, απλά την πάτησε!

Από το Blogger.