Πρόστιμα και κλεισίματα

Επιχείρηση εντοπισμού και διακοπής λειτουργίας παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού που εξέπεμπε στην περιοχή του Πενταλόφου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2009 μετά από συνεργασία της ΕΕΤΤ με το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς. Πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό χωρίς διακριτικό τίτλο, ο οποίος εξέπεμπε παράνομα σε συχνότητα 108MHz. Σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), κάθε εκπομπή ραδιοφωνικού σήματος στη συχνότητα 108MHz θεωρείται παράνομη. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας Κιλκίς, με τη συνδρομή τεχνικών πραγματογνωμόνων της ΕΕΤΤ και παρουσία δικαστικού λειτουργού, προέβη στην κατάσχεση όλου του εξοπλισμού εκπομπής του ανωτέρω σταθμού.

Η Ανεξάρτητη Αρχή κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση της επέβαλε, με ομόφωνη απόφαση των μελών της, Οικονομική Κύρωση ύψους 20.000€ στον Τ/Σ TRT (Ν. Λαρίσης), διότι ο Σταθμός υπερέβαινε το διαφημιστικό χρόνο (δεν τηρούσε το εικοσάλεπτο). Ο εν λόγω Τ/Σ έχει ξανατιμωρηθεί από το Ε.Σ.Ρ. Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Ε.Σ.Ρ. συζητήθηκε και η αίτηση θεραπείας του Τ/Σ RTP Ν. Κορίνθου, καθώς εκπέμπει εκτός ζώνης εκπομπής. Το Ε.Σ.Ρ. είχε υποβάλλει στον εν λόγω Τηλεοπτικό Σταθμό πρόστιμο 15.000€ και απέρριψε την αίτηση θεραπείας του.

Το Ε.Σ.Ρ. υπέβαλε Οικονομική Κύρωση ύψους 5.000€ στο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ ΑΙΓΑΙΟΥ» (Ν. Λέσβου), με την αιτιολογία ότι έκανε χρήση τριών συχνοτήτων και τριών κέντρων εκπομπής. Επίσης, το ίδιο πρόστιμο, ύψους 5.000€ υπέβαλε (για δεύτερη φορά) και στο Ράδιο Μετρό (Ν. Μαγνησίας) καθότι εξέπεμπε σε άλλη συχνότητα και από άλλο κέντρο εκπομπής (από Πήλιο αντί Σκιάθου από όπου έπρεπε να εκπέμπει σύμφωνα με το Ε.Σ.Ρ.). Ακόμα, το Ε.Σ.Ρ υπέβαλε την οριστική διακοπή λειτουργίας στον Ρ/Σ Μόρφωση-Ενημέρωση-Ψυχαγωγία (Ν. Λαρίσης), μετά από αδιαφορία του εν λόγω σταθμού στη ζήτηση ροής προγράμματος από το Ε.Σ.Ρ. Ακόμη, το Ε.Σ.Ρ. έκανε δεκτή την αίτηση θεραπείας του Ρ/Σ «ΠΑΛΜΟΣ 94,1» και ανακάλεσε τις δύο ακυρωτικές αποφάσεις εις βάρος του Σταθμού. [εεττ/εσρ/radiolink]

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Πότε επιτέλους θα σταματήσει αυτή η τρέλα του ΕΣΡ με τα πρόστιμα σε βάρος επαρχιακών ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν από δύο η περισσότερα κέντρα εκπομπής...για να καλύψουν το ίδιο τους το νομό η νησί?

Πώς είναι δυνατόν ένας σταθμός π.χ. στην Ρόδο, στην Λέσβο, κλπ. να καλύψει όλο το νησί από ένα κέντρο εκπομπής? Το ίδιο και στους περισσότερους νομούς της Ελλάδος. Πρόσφατα ακούστηκε πως στο Ηράκλειο, η περισσότεροι ρ/ς του νομού ξήλωσαν τους πομπούς τους στην Νότια Κρήτη (περιοχή με μεγάλο πληθυσμό που δεν καλύπτεται από τα κέντρα εκπομπής της πόλης του Ηρακλείου) μετά από αποφάσεις του ΕΣΡ.

Το ΕΣΡ μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη, όπου τα ραδιοφωνικά σήματα μπορούν από τη μία να ξεπεράσουν φυσικά εμπόδια όπως βουνά, και από την άλλη, να σταματούν ακριβώς στα όρια του κάθε νομού! (Όπως στην περίπτωση των Χανίων, όπου οι Χανιώτικοι σταθμοί έφαγαν πρόστιμα από το ΕΣΡ επειδή το σήμα τους έφτανε μέχρι το Ρέθυμνο, παρόλο που το νόμιμο κέντρο εκπομπής του νομού "βλέπει" πεντακάθαρα το Ρέθυμνο και μάλιστα είναι και το επίσημο κ.ε. του Ρεθύμνου για την τηλεοπτική κάλυψη!!!)

Όμως, εκεί που χρειάζεται πραγματικά να επέμβει το ΕΣΡ (εκπομπές τύπου "Στιγμής της Αλήθειας), 090, κλπ.), σφυρίζει αδιαφορία!

Από το Blogger.