Καταδικάστηκαν 2 άτομα για «τσοντοκάναλα» και παράνομο ραδιοσταθμό

4μιση χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθήνας στον Τάσο Βεντούρη και στον Ορφέα Συρμαλόγλου, στις 23/09/2008 για τις υποθέσεις που σχετίζονταν με τα «τσοντοκάναλα» στις συχνότητες S11, S12, και S40 και το ραδιοφωνικό σταθμό Digital 106,7, ιδιοκτησίας τους την περίοδο 2002-2003.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία τον Απρίλιο του 2003: «Κύκλωμα που είχε εγκαταστήσει παράνομους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι μετέδιδαν ταινίες πορνό και μέσω των οποίων διαφημίζονταν... ροζ τηλέφωνα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Υστερα από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί κατάφεραν και εντόπισαν σε απόκρυμνη πλαγιά του Υμηττού τους τρεις σταθμούς και έναν παράνομο ραδιοφωνικό.

Οι δράστες ενεργοποιούσαν και απενεργοποιούσαν τους πομπούς των ροζ καναλιών ακόμη και από το σπίτι τους. Επιπλέον, είχαν εγκαταστήσει κινητά τηλέφωνα στους πομπούς και κάθε φορά που τα καλούσαν αυτοί ενεργοποιούνταν και απενεργοποιούνταν αυτόματα με τους αισθητήρες τους. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες δεκάδων πολιτών οι οποίοι αναγκάστηκαν να πληρώσουν υπέρογκους λογαριασμούς του ΟΤΕ για κλήσεις ροζ τηλεφώνων που διαφημίζονταν μέσω των καναλιών. Τα τηλέφωνα εσωτερικού τα οποία λειτουργούσαν με χρονοχρέωση, είχαν την έδρα τους στον Πειραιά. Εκεί, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο 41χρονος Αναστάσιος Βεντούρης (συνελήφθη) απασχολούσε γυναίκες οι οποίες εργάζονταν ως τηλεφωνήτριες..»,

Ένα ακόμη άτομο που είχε συλληφθεί αθωώθηκε.[radiofono.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.