Ραδιοτηλεοπτική ανασκόπηση του 2007

Ο Ιανουάριος του 2007 ξεκινάει με το Λάκη Λαζόπουλο να αποκαλεί το Γρηγόρη Αρναούτογλου "Βασιλιά της σαχλαμάρας". Ωστόσο παρόλο που το ΕΣΡ έχει απαγορέψει τη μετάδοση του Fear Factor από το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, το κανάλι συνεχίζει κανονικά την προβολή του. Ο Νίκος Χατζηνικολάου παραιτείται από τον ALPHA (από πρόεδρος, διευθ. σύμβουλος και κεντρικός παρουσιαστής). Το Ράδιο Βερόνικα στους 97,8 παίρνει βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας.
Ο Φεβρουάριος μπαίνει με μεγάλη επιδρομή της ΕΕΤΤ στο Σωρο Μαγνησίας όπου πολλοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν. Κόντρα ξεκινάει μεταξύ του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και 66 περιφερειακών σταθμών που ισχυρίζονται ότι νομοσχέδιο φωτογραφίζοντας τον ΣΚΑΪ δίνει το δικαίωμα στα εθνικής εμβέλειας κανάλια να τοποθετήσουν αναμεταδότες για να καλύψουν τις περιοχές που δεν καλύπτουν. Ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤΕΝΝΑ Μίνως Κυριακού καταδικάστηκε σε
φυλάκιση 48 μηνών κατά συγχώνευση χωρίς αναστολή και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ για υπόθεση αυθαίρετων κτισμάτων. Το ΕΣΡ διακόπτει οριστικά τη λειτουργία του Ρ/Σ Planet 99,5. Μεταγραφές και το Φεβρουάριο, ο Δημήτρης Μιχαλέλης πάει στη ΝΕΤ και η Έλλη Στάυ στο MEGA. Οι επιδρομές της ΕΕΤΤ συνεχίζονται, αυτή τη φορά στην περιοχή της Κομοτηνής. O sport time fm 89,2 μετονομάζεται σε ΚΕΦΙ 89,2.
Ο Μάρτιος ξεκινάει με την αποχώρηση του Γιώργου Τράγκα από τον ALPHA. Κορυφώνεται η εκστρατεία του ΣΚΑΪ για τον Κηφισό. Ξεκινάει η τηλεοπτική ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ. Ο Νίκος Χατζηνικολάου υπογράφει στο ALTER μόνο για την παρουσίαση του δελτίου και για μία εβδομαδιαία εκπομπή. Ο Νίκος Ευαγγελάτος καταθέτει αγωγή κατά του Δημήτρη Κοντομηνά.
Τον Απρίλιο ύστερα από κάλεσμα του συνήγορου του καταναλωτή κατάσχονται οι εφημερίδες που κυκλοφορούν με πορνογραφικό ύλικό.
Ο Μάιος ξεκινάει με παραιτήσεις, ο Θανάσης Αθανασιάδης αποχωρεί από τον ALPHA και ο Γιάννης Παπουτσάνης απο το ΣΚΑΪ. Νεό λογότυπο και σχεδιασμός στον Ελεύθερο Τύπο της Γιάννας Αγγελοπούλου. Άλλη μία βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας στο Νομό Αττικής, αυτή τη φορά για τον Athens Shock Radio 104,6.
Τον Ιούνιο γίνεται γνωστη στην "μπλογκόσφαιρα" η ιστορία της Αμαλίας Καλυβίνου από το blog της. Αποχωρεί και η Σεμίνα Διγενή από τον ALPHA. Μεγάλη επιδρομή της ΕΕΤΤ στον Υμηττό αυτή τη φορά. Κλείνουν Ατλαντις, Κρήτη FM και άλλοι , αλλά μετά την απομάκρυνση της ΕΕΤΤ από τον Υμηττό ξανανοίγουν.
Τον Ιούλιο κατατέθηκε ο πιο σκανδαλώδες και φωτογραφικό νομοσχέδιο που αφορά τα media και εξαρεί τους κομματικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς (902, Tηλε Αστυ, Ραδιο Αστυ, Στο Κόκκινο) από τις διαδικασίες αδειοδότησης. Δημιουργήθηκε η Real Group των Χατζηνικολάου και Κουρή. Ανακλήθηκε η βεβαίωση νόμιμης λειτουργίας του
Athens Shock Radio 104,6.
Ο Αύγουστος βρίσκει την Ελλάδα στις φλόγες και το Νίκο Χατζηνικολάου με τον Ανδρεά Γ. Κουρή να αγοράζουν το Ράδιο Βερόνικα και να το μετονομάζουν σε Real FM. Έλλη Στάυ και Μάρα Ζαχαρέα θα παρουσιάζουν από Σεπτέμβρη το δελτίο του ALPHA ενώ οι πυρκαγιές αλλά και οι πρόωρες εκλογές θα τις φέρουν μαζί από τον Αύγουστο. Η Άννα Δρούζα πήρε τη μεταγραφή της στο STAR όπου ξανακάνει την εκπομπή ΜΠΟΡΩ. Άλλη μια μεταγραφή την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν, αυτή του Γιώργου Γεωργίου στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Προετοιμάζεται το έδαφος για την εκπομπή του MTV Greece από τις συχνότητες του SMART TV.
Ο Σεπτέμβρης μπαίνει με προεκλογίκή περίοδο. Ο ALPHA αλλάζει για άλλη μία φορά το λογότυπο του (αυτή τη φορα γέρνει προς τα αριστερά). Ο Real FM είναι στον αέρα.
Τον Οκτώβριο ξεκίνησε η νέα τηλεοπτική σεζόν αφού πήρε παράταση λόγω των εκλογών. Νέα σήριαλ νέες σειρές, αλλά τη διαφορά την κάνει ο Λάκης Λαζόπουλος με τα 60άρια και τα 70άρια που του δίνει η AGB. Η ΕΕΤΤ ξαναανηφορίζει προς τον Υμηττό αλλά για άλλη μία φορά, τα ραδιόφωνα που κλείνει σε μερικές μέρες είναι ξανά στον αέρα. Ύστερα από 16 χρόνια σίγησαν οι αναμεταδότες των ελληνικών Τ/Σ που εξέπεμπαν στη Βόρεια Ήπειρο. Ξεκινάει και ο Imagine FM στη Θεσσαλόνικη αο τους ΑΜΑΝ.
Νοέμβρης και Δεκέμβρης έρχονται με αλλαγές σε Ρ/Σ (ο soho γίνεται δρόμος). Τα "ΣΦΗΝΑΚΙΑ" του ALPHA γίνονται και ραδιοφωνικά από τις συχνότητες τις ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Επιτέλους η ΕΡΤ αρχίζει να ψηφιοποιεί το αρχείο της. Ο Real FM επεκτείνεται και στη Θεσσαλονίκη. ....

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2008......

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.