Έμμεσο «στοπ» από την κυβέρνηση στο TV Μall της Star Investments


Νέα ανατροπή στα σχέδια συγκατοίκησης στο… TV Mall της Star Investments και την κοινή εταιρεία παραγωγής ΣΚΑΪ – Star. Οι σχετικές συζητήσεις ξεκίνησαν όταν διευθύνων σύμβουλος στον σταθμό του Φαλήρου ήταν ο Κώστας Κιμπουρόπουλος. Παράλληλα, κατ’ εντολή του Πάνου Κυριακόπουλου, διευθύνοντος συμβούλου του Star, ξεκίνησαν οι απολύσεις του προσωπικού στον τηλεοπτικό σταθμό, προκαλώντας την αντίδραση της ΕΤΙΤΑ. Όμως η απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά άδειες πανελλαδικής εμβέλειας και η υποχρέωση διατήρησης 400 εργαζομένων ανά κανάλι άλλαξε τα δεδομένα.

Η κυβέρνηση προφανώς άφησε την υπόθεση να εξελιχθεί ώστε να εκτεθεί το Star, ειδικά μετά την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής. Η κυβέρνηση ήθελε να δείξει σε όλους πως δεν ίσχυε το επιχείρημα που διατύπωσαν οι σταθμοί στην προηγούμενη αδειοδοτική διαδικασία, οι οποίοι διατυμπάνιζαν πως υπερασπίζονται τις θέσεις εργασίας, ενώ, αντιθέτως θέλουν απολύσεις. Από τη στιγμή που το ΕΣΡ όρισε την τιμή εκκίνησης των 35 εκατ. ευρώ, η προκήρυξη έγινε μονόδρομος, ειδικά μετά και τη διάταξη για την καταβολή του τιμήματος σε δέκα δόσεις. Στο μεταξύ, είχε «καεί» το σχέδιο για απομάκρυνση του προσωπικού των σταθμών και καθυστέρηση της διαδικασίας χορήγησης των αδειών, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, δύο χρόνια αργότερα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μεσολάβησε όμως και η αλλαγή ηγεσίας στον ΣΚΑΪ. Ο Κ. Κιμπουρόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη του Γιάννη Αλαφούζου, συζητούσε με τον Πάνο Κυριακόπουλο, που είχε εξουσιοδότηση από τον Β. Βαρδινογιάννη, για την εφαρμογή του σχεδίου. Η Εύη Κουτσαυτάκη, που επιστρέφει από τον Όμιλο Μαρινάκη στον ΣΚΑΪ ως διευθύνουσα σύμβουλος, εκτιμάται πως θα επανεξετάσει όλους τους όρους του σχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.