Το ISIS πισω από την επίθεση στη Βαρκελωνη; Ελληνες αναμεσα στους τραυματιες


Πανω απο 13 νεκροι και περίπου 20 τραυματίες στην επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός και 32 τραυματίες, 10 εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Τετραμελής οικογένεια Ελλήνων ήταν στο σημείο, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί, η μητέρα πιο σοβαρά, σύμφωνα με τη γραμματέα του επίτιμου προξενείου.

Σκηνές χάους και πανικού αφηγούνται οι αυτόπτες μάρτυρες

Τις σκηνές πανικού που βίωσαν όταν ένα φορτηγάκι παρέσυρε τους πεζούς στο κέντρο της Βαρκελόνης αφηγήθηκαν τουρίστες και αυτόπτες μάρτυρες, μιλώντας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης.
«Ξαφνικά, άκουσα τον κρότο μιας σύγκρουσης και όλοι στον δρόμο άρχισαν να τρέχουν φωνάζοντας», είπε ο Άμερ Ανουάρ. Στο σημείο έσπευσαν πολύ γρήγορα αστυνομικοί που ώθησαν το πλήθος πέρα από την Πλατεία της Καταλονίας, φωνάζοντας «τρομοκρατική επίθεση». Ένας τουρίστας είπε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ότι «επικράτησε χάος» και κάποιοι ποδοπατήθηκαν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Κάποιοι από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν με φορεία σε ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας Corte Ingles προκειμένου να τους παρασχεθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί ζητούσαν από τους καταστηματάρχες της περιοχής να αφήσουν τους ανθρώπους να μπουν μέσα και να κατεβάσουν τα ρολά.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα, συνελήφθη άτομο που είχε μισθώσει το φορτηγάκι.Λίγα λεπτά αργότερα ένοπλος εισέβαλε σε μπαρ στην πόλη. Νωρίτερα, η εφημερίδα El Periodico έκανε λόγο για δύο υπόπτους που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ και ανταλλαγές πυρών.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο άνδρας επέβαινε στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.