Στα χέρια του Μαρινάκη το «Βήμα» και τα «Νέα» και το 22,11% του Mega


Το ποσό των 25,5 εκατ. ευρώ περίπου σε μετρητά κατέβαλε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη ο Βαγγέλης Μαρινάκης για λογαριασμό της Άλτερ Έγκο ΑΕ, αποκτώντας έτσι τον ΔΟΛ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται το τίμημα (22,9 εκατ. ευρώ), οι φόροι και ο ΦΠΑ, ολοκληρώνοντας έτσι την απόκτηση των σημάτων του ΔΟΛ, συμπεριλαμβανομένων των ιστορικών εφημερίδων «Νέα» και «Βήμα», της συμμέτοχης στο Mega (22,11%) και άλλων τίτλων και επιχειρήσεων.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα κυκλοφορήσουν εκ νέου τα «Νέα» με διευθυντή τον Παναγιώτη Λάμψια και το «Βήμα» με διευθυντή τον Αντώνη Καρακούση. Οι εφημερίδες θα εγκαταλείψουν, όπως λέγεται, το κτίριο της Μιχαλακοπούλου, για το οποίο ζήτησε 85.000 ευρώ ως ενοίκιο η Εθνική Leasing, και θα εγκατασταθούν στην Λ. Συγγρού στα γραφεία που χρησιμοποιούσε η ΝΔ. Η αναστολή έκδοσης κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταγγελία των συμβάσεων των εργαζομένων στον ΔΟΛ και να προσληφθούν εκείνοι που θα στελεχώσουν τα δύο φύλλα. Ο αριθμός των ανθρώπων που θα ξαναβρεί δουλειά στις δύο εφημερίδες δεν έχει προσδιοριστεί.

Παράλληλα, κανονικά συνεχίζουν να λειτουργούν τα υπόλοιπα ΜΜΕ, στα οποία συμμετείχε ο ΔΟΛ, όπως ο Βήμα FM, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον της εκτυπωτικής Iris Εκτυπώσεις. Ακούγεται πως θα ασκηθούν πιέσεις για να ανατραπεί η συμφωνία, όμως η διαδικασία που ακολουθήθηκε αναφορικά με την ειδική εκκαθάριση και τον πλειστηριασμό ήταν νομικά άψογη.

τυπολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.