Ποιος θα είναι ο νέος μάνατζερ του MEGA;

Με εξαίρεση το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αναμφισβήτητα το στοίχημα των επόμενων εβδομάδων στα media είναι η έκβαση της γενικής συνέλευσης στο MEGA που έχει οριστεί για τις 17 Αυγούστου. Κι αυτό διότι το κανάλι φαίνεται να βγαίνει από την «εντατική» μετά από μια μεγάλη περίοδο που δεν έδειχνε σημάδια ζωής, αλλά και επειδή το νέο μετοχικό του σχήμα, δεν έχει καμία σχέση με όλα τα προηγούμενα!
Για πρώτη φορά στην ιστορία του το MEGA, διαθέτει το πιο ετερόκλητο σχήμα. Στο παρελθόν μπορεί οι μέτοχοι μεταξύ τους να είχαν συγκρούσεις, κόντρες και παρατεταμένες στιγμές ασυνεννοησίας,  πάντα όμως βρίσκονταν στην ίδια πλευρά του ποταμού!
Τώρα μετά από 28 χρόνια ζωής το κανάλι στηρίζεται σε τρεις μετόχους,.. Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη, Σαββίδη, όπου αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που τους ενώνουν!
Κατά συνέπεια όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη γενική συνέλευση των μετόχων και ειδικότερα στην επόμενη ημέρα από αυτήν… Αφού το δύσκολο δεν είναι η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου, αλλά η συμφωνία των τριών επιχειρηματιών για το ποιος θα αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου!
Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι για να έχει οριστεί γενική συνέλευση δυο ημέρες μετά τον Δεκαπενταύγουστο (που σημαίνει ότι ακολουθείται το σχέδιο της Grant Thornton το οποίο ειναι εξαιρετικά σφιχτό με τις προθεσμίες), θα έχει γίνει ήδη κάποια συνεννόηση για τα πρόσωπα, τόσο των μελών του ΔΣ όσο και του διευθύνοντος συμβούλου. Δεδομένου ότι αμέσως μετά από αυτές τις διαδικασίες ο νέος CEO θα πρέπει να δώσει το έναυσμα για την αυξηση μετοχικού κεφαλαίου… από την πορεία της οποίας θα αποδειχθούν πολλά, ειδικά για τις προθέσεις των μετόχων.
Έτσι το ερώτημα στα χείλη όλων (στους διαδρόμους του καναλιού) τα τελευταια 24ωρα είναι αν οι μέτοχοι έχουν συμφωνήσει για το πρόσωπο του νέου διευθύνοντος συμβούλου, πράγμα δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον ή μήπως τελικά αναθέσουν στην παλιά ομάδα (βλ. Ανδρεούλης κ.α) που γνωρίζουν από τα μέσα την εταιρία να «τρέξει» το «μαγαζί»;
- από το enimerosi24


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.