Δημοτικό Συμβ. Αθήνας: Να μείνουν εκτός διαγωνισμού οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί῾

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ψήφισμα με το οποίο ζητά να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί από κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, καθώς και να διατηρήσουν τις συχνότητες  με τις οποίες έχουν ταυτιστεί στην 30χρονη πορεία τους.

 

«Oι προθέσεις της κυβέρνησης για τακτοποίηση του ραδιοφωνικού χάρτη συχνοτήτων  σε καμία περίπτωση δεν μας βρίσκουν αντίθετους. Ωστόσο, τα σχέδια να τεθούν σε διαγωνιστική διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών και οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα οδηγήσει ουσιαστικά στον αφανισμό τους.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και ο λόγος της ύπαρξής τους είναι η ανάδειξη της τοπικής δημοσιότητας, η πληροφόρηση και ψυχαγωγία όλων των δημοτών.

Σημαντικότατη δε είναι η συμβολή τους στη μείωση της ανεργίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς με τις σταθερές αμοιβές στους εργαζόμενους αποτελούν «υγιή θύλακα» στην πολύπαθη αγορά των media.

Σκοπός της λειτουργίας του «Αθήνα 9.84» είναι η προώθηση της τοπικής δημοσιότητας και η πληροφόρηση των δημοτών του Δήμου Αθηναίων κυρίως σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και θέματα αυτοδιοίκησης, τα οποία σπανίως προβάλλονται. Πρόκειται για το πλέον κρίσιμο στοιχείο της λειτουργίας του. Όπως άλλωστε προβλέπει η ιδρυτική πράξη του «Αθήνα 9.84», σκοπός της λειτουργίας του είναι  «η ενεργός συμμετοχή των δημοτών στην τοπική πολιτική ζωή και στους τοπικούς θεσμούς,  η προβολή των θέσεων και των δραστηριοτήτων του Δήμου Αθηναίων και των οργανισμών αυτού, η ανταπόκριση στην κοινωνική αποστολή του Δήμου Αθηναίων και η προαγωγή της πολιτιστικής ανάπτυξης,  η συμβολή στην αναβάθμιση της επικοινωνίας και ψυχαγωγίας των δημοτών, στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη».

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν ιστορικά αποδείξει ότι αξιοποιούν με  συνέπεια τις δημόσιες συχνότητες προς όφελος όλων των δημοτών-  πολιτών, χωρίς να έχουν ως στόχο το κέρδος.

Η ενημέρωση και η ανάδειξη των τοπικών ζητημάτων είναι από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά που η τοπική αυτοδιοίκηση παρέχει στον πολίτη.

Οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί με την τριαντάχρονη παρουσία τους έχουν ταυτιστεί με τις συγκεκριμένες συχνότητες από τις οποίες εκπέμπουν. Οποιαδήποτε αλλαγή τους θα επιφέρει σοβαρότατο πλήγμα στη λειτουργία τους.

 

Για το λόγο αυτό απαιτούμε:

–         Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί  από  κάθε διαδικασία δημοπράτησης ή εξαγοράς των αδειών, όπως ακριβώς συνέβη και με τους δημοτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

–         Να διατηρήσουν τις συχνότητες, με τις οποίες έχουν ταυτιστεί στην 30χρονη πορεία τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.