«Επιστροφή στο μέλλον» για την ΕΡΤ

 

Ο επανασχεδιασμός της ΕΡΤ ξεκινάει συνδέοντας το παρελθόν με το μέλλον. Η απόφαση του Νίκου Παππά ξάφνιασε πολλούς με την επιστροφή του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και την τοποθέτηση του Γιώργου Θαλασσινού, ενός ανθρώπου που έχει χτίσει πετυχημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη θέση του αναπληρωτή. Το σχήμα θα συμπληρωθεί τις επόμενες ημέρες με την τοποθέτηση νέων πρόσωπων στο ΔΣ, όπου το κάθε μέλος θα έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες (ενημέρωση, πρόγραμμα, τεχνολογία), τη δημιουργία συμβουλευτικής ομάδας από προσωπικότητες.

Η επιστροφή του Βασίλη Κωστόπουλου είναι συμβολική και ουσιαστική. Είναι ένα από τα πρόσωπα της διοίκησης της ΕΡΤ που αρνήθηκαν να συνεργαστούν με τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤ και συντόνισε ένα μέρος του νομικού αγώνα των απολυμένων της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Θαλασσινός, ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, θα αναλάβει τον τομέα των δημιουργικών αλλαγών στην ΕΡΤ, κυρίως στο πρόγραμμα και την εικόνα της εταιρείας.

Για να εγκριθεί ο διορισμός του νέου διευθύνοντος συμβούλου πρέπει να υπάρχει η γνωμοδότηση του ΕΣΡ και η ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στη συνέχεια θα ολοκληρωθούν, ως τις αρχές Αυγούστου, οι αλλαγές στο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου παραμένει ο Διονύσης Τσακνής. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για την ΕΡΤ θα ληφθούν από το νέο σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.