Οι αναφορές του Μπογδάνου περί “τρομοκρατίας” πηγαίνουν στο … ΕΣΡ

 

Υπό την κρίση του ΕΣΡ αναμένεται να τεθεί η «υπόθεση Μπογδάνου», που ανέφερε ότι «πρώην σύντροφοι του έλληνα πρωθυπουργού χτύπησαν τον Παπαδήμο». Η κατηγορία για δήθεν σχέση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τρομοκράτες, που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ και τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, είναι βαριά και πλέον είναι στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ να αποφανθεί. Ο σχετικός φάκελος άνοιξε και το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια το επόμενο διάστημα. 

Ο ΣΚΑΪ αντέδρασε άμεσα μετά τα πρώτα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο γενικός διευθυντής Ειδήσεων Σταμάτης Μαλέλης είδε το βίντεο και τέθηκε το ερώτημα πώς έπρεπε να αντιδράσει ο ΣΚΑΪ. Ενημερώθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Κώστας Κιμπουρόπουλος, ο οποίος έδωσε την έγκρισή του για να διαχωρίσει την θέση του ο Σταθμός από τα λεγόμενα του συνεργάτη του. Στην ανακοίνωσή του ο Σταθμός άδειασε τον Μπογδάνο, υπονοώντας πως υπάρχει πρωτίστως προσωπική ευθύνη του δημοσιογράφου, η σύμβαση του οποίου με τον σταθμό έληγε. «Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στη σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του έλληνα πρωθυπουργού», ανέφερε στην πρώτη παράγραφο η ανακοίνωση. Ήταν κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Και μάλιστα από τηλεοπτικό σταθμό, αλλά ούτε από εφημερίδα.

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού εστίαζε φυσικά στον Κ. Μπογδάνο, αλλά απευθυνόταν και σε άλλα πρόσωπα του ΣΚΑΪ που μεταδίδουν συστηματικά ψευδείς ειδήσεις: «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις». Επισήμαινε, όμως, και τη στάση του Σταθμού: «Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΪ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.