Κριτική Σπανοπούλου στην πρόταση για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι ,
   Στο πλαίσιο των εργασιών της  χθεσινής Τριμερούς διαπραγμάτευσης και χωρίς να γνωρίζω – εκτός από την πρόταση του ΓΓ συν. Σταύρου Καπάκου, καμία από κοινού συμφωνημένη πρόταση της Διοίκησης σας για τον ΕΔΟΕΑΠ – ενημερώθηκα μέσω Διαδικτύου για το κείμενο βάσης που σας έστειλε ο εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕ.

Θέλοντας να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια  κατέθεσα  την  4η Ιουλίου στη ΓΣ του ΕΔΟΕΑΠ την πρόταση μου για τον υπό  αγωνιώδη αναζήτηση Πόρο του Ταμείου μας.
Φυσικά η  αντισυνταγματική και παράνομη κατάργηση  του  με τον ν.4387 της 15/9/2016,  (  άρθρο  29,παραγρ. 8) χωρίς καμία πρόβλεψη για την Κοινωνική  Ασφάλιση  16755 πολιτών, των συνάδελφων μας και των οικογενειών τους συνιστά αδίκημα για όσους έπραξαν,   συνέπραξαν ή και δεν έπραξαν, αλλά  και βλαπτική μεταβολή των όρων ζωής ,   περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας για όλους  τους ασφαλισμένους συγκριτικά   με όλους τους  έλληνες αλλά και στη  βάση  των δικαιωμάτων των  ευρωπαίων  πολιτών.
Καταθέτω, λοιπόν, για τον προβληματισμό σας και τις όποιες αποφάσεις λάβετε για τη συνέχεια  αυτής της επώδυνης για όλους μας διαπραγμάτευσης το παρακάτω κείμενο  τοποθετήσεων επί των προτάσεων των εργοδοτών.
ΕΛΠΙΖΩ Η ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΚΑΙ  ΕΥΧΟΜΑΙ  ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΗ  ΤΗΝ ΜΑΧΗ .
ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ/
ΜΕ ΚΕΦ  ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΠ ΑΥΤΩΝ
1. Η χρηματοδότηση του ταμείου θα γίνει με καταβολή
 του 65% των προβλεπόμενων εισφορών (εργαζομένου και εργοδότη) που προβλέπει ο νέος ασφαλιστικός νόμος για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ
ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
• για τον  ΚΛΑΔΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ /ΑΝΕΡΓΙΑΣ
13,37% οι  εργοδότες από 10,5% &
6,67% οι εργαζόμενοι από 8,5%
• για τον ΚΛΑΔΟ  ΥΓΕΙΑΣ  /ΠΡΟΝΟΙΑΣ
4,55%   οι  εργοδότες  από 0% και
2,55%   οι εργαζόμενοι από 3%
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ 2,96%  και οι εργαζόμενοι 3%
ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΠΟΥ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ  ΜΑΣ  ΛΙΓΟΤΕΡΑ !
ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΣΟΔΟΥ  ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ.
ΜΟΝΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΑΠΟ  ΠΟΕΣΥ (email  Κυριακόπουλου –Κουμπιά )
ΠΧ  ΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ  ΕΔΟΕΑΠ  ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ   ΕΤΗΣΙΟ  ΕΣΟΔΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  10 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ  ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ  .
ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ  ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ  ΤΗΣ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΤΑ 100% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΤΟ ΕΣΟΔΟ ΑΥΤΟ ΘΑ  ΥΠΕΡΒΕΙ ΜΟΛΙΣ  ΤΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ,ΟΜΩΣ, ΑΥΞΗΣΗ  ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ/ΔΑΠΑΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΛΉΘΟΥΣ .
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕΝ  ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ  ΦΟΡΑ ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ  ΕΔΟΕΑΠ,ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ 2,55%  , ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΑΣΕΙ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΜΕ 4,55%
2. Ειδικό πόρο που θα καταβάλλουν
όλες οι εταιρίες που λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες, είτε ευρίσκονται στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό και όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ενημέρωση, στην τηλεόραση (συνδρομητική και Ελεύθερη) και στο διαδίκτυο με ενημερωτικά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο.
ΠΡΟΣΟΧΗ  ΠΟΙΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ;  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΝΑΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΕ  ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ  20% για έντυπο Τύπο και 21.5%  για TV , ΓΙΝΕΤΑΙ 4% !!!
ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ  ΔΕ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ !
ΘΕΤΙΚΟ  ΤΟ ΟΤΙ  ΣΥΜΕΠΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΑΓΝΩΣΤΟ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΑΡΗ
3. Ο πόρος παρακρατείται στην πηγή, θα καταβάλλεται εντός 10 ημερών και θα εκκαθαρίζεται ανά εξάμηνο
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ; ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΕΙΔΙΚΌΣ ΠΌΡΟΣ   ΘΑ ΤΙΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ  ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ,ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ  Επιπλέον    οι αναφερόμενοι χρόνοι  είναι αντικειμενικά αδύνατοι !Ο ΔΕ ΕΛΕΓΧΟΣ  ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ  ….ΑΠΟ  ΝΠΙΔ ΕΙΝΑΙ  ΣΧΕΔΟΝ  ΑΔΥΝΑΤΟΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΣΕΙ ΚΕΔΕ.
4 Ο πόρος καθορίζεται σε 4% επί του συνολικού τζίρου του κάθε υπόχρεου αφού έχουν αφαιρεθεί οι τυχόν εκπτώσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΖΙΡΟ  ΟΧΙ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ  ΤΖΙΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥΣ,  ΕΝΩ ΤΟΣΟ  ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ    ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ,   ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΡΗΤΑ ΤΥΟΣ….ΥΠΟΧΡΕΟΥΣ ΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ  ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ  ΤΗΝ …ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ!
5. Ο πόρος αυτό θα καταβληθεί υπό την προϋπόθεση ότι
Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης δεν θα υπερβαίνει το 14% και θα υπολογίζεται με βάση της τιμής που αναγράφεται στο τιμολόγιο, όπως αυτή προκύπτει μετά την αφαίρεση της τυχόν χορηγούμενης έκπτωσης. (Σήμερα ο φόρος είναι 20% αλλά υπολογίζεται στο 80% της τιμής του τιμολογίου)Σε περίπτωση που θα εκδίδονται πιστωτικά σημειώματα ή η προβλεπόμενη επιβράβευση του διαφημιστή (ΥΕΒ) το τέλος και ο ειδικός φόρος θα συμψηφίζεται (όπως γίνεται με ΦΠΑ) Σε περίπτωση που αυξηθεί ο ειδικός φόρος τηλεόρασης ή επιβληθεί οποιοδήποτε άλλος φόρος, τέλος ή άλλη επιβάρυνση στην τηλεόραση αυτός θα αφαιρείται από το τέλος του 4%.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΤΟΥ 4%  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ, ΜΕ ΤΟΝ  ΦΟΡΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΤΟ  14% ΑΠΟ  20 % !
Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ   ΘΑ   ΔΩΣΟΥΝ  ΟΙ ΑΛΛΟΙ (ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ) 4% ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ 6%
ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΧ …ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 4%! ΚΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΩΡΙΚΑ ΣΗΜΑΙΩΜΑΤΑ Ο ΠΟΡΟΣ ( ΤΕΛΟΣ / ΦΟΡΟΣ) ΘΑ ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΦΠΑ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ
6. Για τις εταιρίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό και λαμβάνουν την προβολή διαφήμισης από Ελληνικές εταιρίες, το τέλος θα υπολογίζεται στον κύκλο εργασιών που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Το τέλος θα παρακρατείται στην πηγή, θα αποδίδεται από τους διαφημιζομένους και η καταβολή του θα αποτελεί προϋπόθεση φορολογικής αναγνώρισης της σχετικής δαπάνης.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤHN ΑΟΡΑΤΗ   GOOGLE ,ΑΛΛΑ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ .  ΧΡΕΩΝΕΙ ΤΟΥΣ  ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ  ΑΠΑΙΤΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΜΕ  !  Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ   ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ . ΩΣΤΟΣΟ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΡΑΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ
7.Να ασφαλιστεί το σύνολο του προσωπικού όλων των μέσων χωρίς εξαιρέσεις, είτε είναι μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων, είτε όχι. Η ένταξη του προσωπικού θα πρέπει να γίνει εντός 6 μηνών από την ισχύ της συμφωνίας. Οι παροχές του ταμείου να είναι καλύτερες από αυτές που θα παρέχει ο ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ, διαφορετικά δεν έχει νόημα η ύπαρξη διαφορετικού ταμείου.Οι επιπλέον παροχές να δικαιολογούν το επιπλέον κόστος. Στο κόστος λειτουργίας να συνεισφέρουν όλοι οι εργοδότες με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της ΕΡΤ (το τέλος θα υπολογίζεται και στον ειδικό πόρο), των εταιριών που παρέχουν συνδρομητική τηλεόραση και των εταιριών του διαδικτύου. Να οριστούν με ακρίβεια οι συμβαλλόμενοι φορείς και η συμφωνία, με νομοθετική ρύθμιση να επεκταθεί αυτόματα σε όλες τις εταιρίες, του εσωτερικού και του εξωτερικού, που λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες είτε είναι μέλη της συμβαλλόμενης ένωσης, είτε όχι. Σημειώνεται ότι η φιλοσοφία της συμφωνίας χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ είναι ότι όλοι η εμπλεκόμενοι να συνεισφέρουν και να μη δημιουργηθούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Συνεπώς εάν κάποιος κλάδος ή εταιρία δεν συνεισφέρει στο ταμείο, είτε λόγω μη πρόβλεψης της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης, είτε λόγω δικαστικής απόφασης, είτε λόγω παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο ο ειδικός πόρος θα σταματήσει να καταβάλλεται.  Να διασφαλιστεί η είσπραξη των εισφορών και νομοθετηθεί το αναγκαίο πλαίσιο.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ… ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ!
ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡ  ΕΡΤ  ΦΟΡΟ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΙΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ   ΣΤΟ  ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ «ΑΥΓΗ» ΚΑΙ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΤΟ ΙΔΙΟ.
Η ΔΕ ΕΝΤΕΛΩΣ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ   ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ «ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΛΑΔΟΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ……ΕΙΤΕ, ΕΙΤΕ, ΕΙΤΕ ,Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ  ΓΙΑ ΤΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ .
8. Ο πόρος θα υπολογίζεται και θα αναγράφεται ξεχωριστά στο κάθε τιμολόγιο που εκδίδει η κάθε εταιρία η οποία έχει υποχρέωση να καταβάλλει τον πόρο αυτό (όπως συμβαίνει με τον ειδικό φόρο τηλεόρασης). Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει υπολογιστεί στο τιμολόγιο, θα το υπολογίζει ο διαφημιζόμενος και θα το καταβάλλει αυτός.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ, ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟ  ΝΟΜΟ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΟ  1989 ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ  ΔΕΚΤΗ
9. Την ευθύνη καταβολής του πόρου θα έχει ο διαφημιζόμενος ή το πρακτορείο διανομής τύπου (για τα έντυπα). Ανα εξάμηνο οι εταιρίες που είναι υπόχρεες για τον πόρο θα καταθέτουν στον ΕΔΟΕΑΠ εκκαθαριστική κατάσταση και θα καταβάλλουν τυχόν διαφορά προκύπτει.
Η ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΜΗΝΟ ενώ βάζει  στο χορό και τα πρακτορεία που ελέγχονται από  τους ίδιους !
10. Δεν θα αναγνωρίζεται φορολογικά καμία δαπάνη, είτε διαφημιστική, είτε άλλη εάν δεν έχει καταβληθεί ο πόρος. Η καταβολή του πόρου αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση από τον ΕΔΟΕΑΠ.
ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΥΝΑΜΟ ΛΟΓΩ   ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΥ  ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ ΩΣ ΝΠΙΔ , ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ   ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΠΔΔ  ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ,ΠΡΩΗΝ ΤΣΠΕΑΘ.
 Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΟΠΟΙΟΥ  ΠΟΡΟΥ  ΕΙΝΑΙ  Η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ   ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ
11 Τα ανωτέρω ισχύουν και για εταιρίες εγκατεστημένες στο εξωτερικό και λαμβάνουν διαφήμιση από Ελληνικές εταιρίες.
ΟΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ  ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΣΥΧΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΦΜ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ .
12. Να διασφαλιστεί η σωστή διοίκηση και λειτουργία του ταμείου με συμμετοχή και των εργοδοτών οι οποίοι θα έχουν μία θέση στο ΔΣ του ταμείου.
ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ/ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΟΔΟ   ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟΤ ΑΜΕΙΟ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ή ΝΠΔΔ
ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ (?) ΟΜΩΣ  ,ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ  ΝΥΝ  9ΜΕΛΕΣ ΔΣ ΓΙΝΕΙ 10ΜΕΛΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ  ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ  ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ  ΘΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΙΠΛΗ Η ΨΗΦΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ !
13. Οι παροχές θα αναπροσαρμόζονται υποχρεωτικά κάθε έτος μετά από σύνταξη αναλογιστικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας με τις παραδοχές που προβλέπει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή από αξιόπιστο μελετητή. Το ταμείο δεν θα πρέπει να έχει αναλογιστικό έλλειμμα σε καμία χρονική στιγμή.
ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΤΗΣ 5ΕΤΙΑΣ ΕΝΩ  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΟΥΘΕΝΑ  ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ  ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ  ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ 30ΕΤΙΑΣ
14.  Το οποιοδήποτε ταμειακό πλεόνασμα, ειδικά των πρώτων ετών, θα κατατίθεται αμέσως σε ειδικό λογαριασμό, θα επενδύεται με βάση τον κανονισμό επενδύσεων του ταμείου και δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Με βάσει τις σχετικές μελέτες στο τέλος του κάθε έτους θα προσδιορίζεται ε
επακριβώς το προβλεπόμενο ταμειακό πλεόνασμα του έτους και από 1/1 του κάθε έτους το ποσό αυτό θα κατατίθεται, στο τέλος του κάθε μήνα κατά προτεραιότητα στον λογαριασμό αυτό. Η χρήση οποιουδήποτε ποσού από τον λογαριασμό αυτό θα απαιτεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ   ΡΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ
10, 23 ΚΑΙ 24  .
 ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10  ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ  ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ       ( ΚΙ ΟΧΙ …..ΤΑΜΕΙΑΚΟ  )  ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ,ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ , ΙΣΟΥ ΜΕ ΤΟ 10% ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ,  ΕΝΩ  Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (!) ΕΙΝΑΙ  ΝΟΜΟΣ  ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ  ΑΠΟ  ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ( ν.2469/1997) ΣΤΟ ΚΑΚ ΤΗΣ ΤτΕ.
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΔΛΔ ΑΠΟ ΤΟ  2012  Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΗ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΣ ( βλ.ΤΣΠΕΑΘ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΕΔΟΕΑΠ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ)  ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ , ή ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.
15. Οποιαδήποτε απόκλιση από τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και της μελέτης βιωσιμότητας σχετικά με αναγκαίες αναπροσαρμογές στις παροχές θα απαιτεί την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
ΜΑΛΛΟΝ  ΑΓΝΟΙΑ  Η…ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑΤΙ  ΟΙ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ  ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ  ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΣΥΜΒΟΥΝ  ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ…ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ !
ΜΑΛΛΟΝ   ΘΑ  ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ  «ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΚΛΠ ΘΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ  ΤΗΣ. »
Το σημείο αυτό  εάν αναδιατυπωθεί είναι  σωστό,  όπως και το ομόφωνη απόφαση .
16. Οι τρείς κλάδοι ασφάλισης θα αντιμετωπίζονται από αναλογιστικής πλευράς και πλευράς βιωσιμότητας ξεχωριστά και δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά πόρων από τον ένα στον άλλον.
ΣΩΣΤΟ ,ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΗ ΝΕΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ  ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ  ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΤΟΥΣ   ΤΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ( 1. ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗ &               ΕΦ  ΑΠΑΞ ,2.ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ)
17. Το ταμείο θα διοικείται από το ΔΣ το οποίο θα προσλαμβάνει έμπειρο Manager, πλήρους απασχόλησης, στον οποίο θα μεταβιβαστούν οι απαραίτητες αρμοδιότητες για την καθημερινή λειτουργία του ταμείου. Ο Manager θα προσλαμβάνεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών και στην οποία θα ορίζονται συγκεκριμένοι ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι. Η σύμβαση θα μπορεί να ανανεώνεται υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι θα έχουν επιτευχθεί στον βαθμό που θα ορίζει το ΔΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΕΓΡΑΦΩΣ ΟΤΙ  ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΤΙΚΗ  ΟΙ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ… ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ!
ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ  ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ
18. Το ταμείο και ο κάθε κλάδος θα ελέγχεται από ορκωτό λογιστή, θα εφαρμόζει τα λογιστικά πρότυπα που προβλέπονται για τις εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιριών και θα εκδίδει ισολογισμό, αποτελέσματα χρήσεως και ταμειακές ροές ανά τρίμηνο τα οποία θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Επίσης θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο συγκεκριμένες ποιοτικές και ποσοτικές αναφορές για ενημέρωση των μελών. Όλες οι αναφορές θα δημοσιεύονται εντός 60 ημερών από την λήξη της περιόδου αναφοράς.
ΘΕΤΙΚΟ  ΑΝ ΚΑΙ ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ  ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ ΑΠΟ   ΤΟ  2009
Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙΤΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ  ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ OUTSOURCING  ΜΕΓΑΛΟ  ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ , ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ , ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ & ΠΟΣΟΤΙΚΩΝ  ΑΝΑΦΟΡΩΝ   ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ 60 ΗΜΕΡΩΝ  ΔΥΣΚΟΛΑ  ΕΦΙΚΤΗ  ΙΣΩΣ 90 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  ΣΤΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ  ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ
19. Εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος και όχι πέραν των 18 μηνών, θα μηχανογραφήσει όλες τις λειτουργίες του και όλοι οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες λειτουργίες και πληροφορίες. Ορισμένες από αυτές είναι: Καταγραφή των εισφορών που έχουν καταβληθεί για λογαριασμό των ασφαλισμένων, υπολογισμός σύνταξης και εφ’ άπαξ, ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών, παρακολούθηση απαιτήσεων από ταμείο, κλείσιμο ραντεβού, αναλυτική καταγραφή απαιτήσεων του ταμείου από εργοδότες κλπ.
ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ  ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ  ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ  ΤΟ 2007 ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 2013 ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΣΠΑ .ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ  ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΠΙ  ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΕΣ  ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ.  ΩΣΤΟΣΟ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ ΟΧΙ
20. Θα επιτρέπεται στις εταιρίες που απασχολούν πάνω από 200 άτομα προσωπικό να λειτουργούν πρωτοβάθμιο ιατρείο στο χώρο εργασίας, τα έξοδα του οποίου θα καλύπτει η εταιρία, το οποίο θα είναι ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένο με τον ΕΔΟΕΑΠ και θα μπορεί να παρέχει ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές των ιατρείων του ΕΔΟΕΑΠ περιλαμβανομένων των αναγκαίων παραπεμπτικών και των φαρμάκων. Τα ιατρεία αυτά θα ακολουθούν υποχρεωτικά τους κανονισμούς και τα πρωτόκολλά του ΕΔΟΕΑΠ.
ΠΑΛΑΙΑ  ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΚΙΑΟΥ  ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ.                                                                           ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ  ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ ΜΟΝΟ   ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ .
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ   ΔΥΣΚΟΛΟΣ  Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΕΝΩ   ΔΥΝΗΤΙΚΑ   Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΠΧ ΣΟΒΑΡΗ  Η ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ  ΑΣΘΕΝΕΙΑ
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ:
«ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200 ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ Ο  ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΖΕΙ, Ο ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΑ  ΕΧΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ  ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΕΙ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ  ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»
ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΤΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΜΕ ΟΛΕΣ  ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ  (!)  . ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ  ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΥΣ ΠΧ ΣΥΖΥΓΟΥΣ , ΠΕΘΕΡΕΣ  κλπ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ .
21. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα γίνει επανα-υπολογισμός όλων των παροχών με ενιαία μέθοδο, με βάση τα συμπεράσματα της πρώτης αναλογιστικής μελέτης και μελέτης βιωσιμότητας ο οποίος θα πρέπει να γίνει πριν την πρώτη καταβολή του πόρου.
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! ΔΕΝ  ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ ΕΝΩ ΤΙΘΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΗΔΗ  ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
( ΙΟΥΝΙΟΣ 2017) ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ  , ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΔΟΕΑΠ .
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΔΙΑ ΤΗΣ  ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕΩΣ!
Η  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΥΡΙΖΕΙ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 10 ΜΗΝΕΣ ΠΙΣΩ ! ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΜΟΝΟ   ΕΦ ΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ  ΜΕΛΕΤΗ! ΔΕΝ  ΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΣΕ  ΠΟΙΑ ΒΑΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΑ  ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ , ‘’ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ’’ ,Η ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΝ ΟΙ  ΑΡΙΘΜΟΙ  ΔΕΝ ΑΝΘΟΥΝ?
22. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και εντός 6 μηνών, το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ θα αξιολογήσει, με βάση ειδική μελέτη που θα πρέπει να γίνει, τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα πρέπει να έχει ο ΕΔΟΕΑΠ και εάν οι σημερινοί εργαζόμενοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τις θέσεις αυτές. Με βάσει αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να προβεί στην κατάλληλη αναδιοργάνωση.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙΤΟΙ  ΣΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ  ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ  2013 ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ PRUDENTIAL  ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ, ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ, ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ- ΠΛΗΝ ΙΑΤΡΩΝ- ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΑΡΑΛΕΙΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΟΙ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ( ΠΛΗΝ ΓΙΑΤΡΩΝ) ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΨΟΓΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ           ( ΟΙ Ε ΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ) 16755 ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΟΥΣ.
 Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΦΟΡΑ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ  ΑΡΙΘΜΟ  ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.  ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΝΕΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΗΔΗ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ,ΓΙΑΤΡΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ .
23. Ο κλάδος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα πρέπει να βασιστεί στην αρχή του Οικογενειακού Ιατρού στα πρότυπα των Τοπικών Μονάδων Υγείας του νέου νόμου του Υπουργείου Υγείας για την βελτίωση της παροχής των ιατρικών υπηρεσιών και την βελτιστοποίηση της χρήσης των υφισταμένων πόρων, με πάνω από μία δυνατότητα επιλογής Οικογενειακού Ιατρού για κάθε μέλος.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΟΡΘΗ .Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ 2011 ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ .
23.Το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω. Να ενημερώσει το Υπουργείο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τις μέχρι τότε εισφορές τους σε περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει να είναι βιώσιμο.Οι προβλεπόμενες εισφορές εργοδότη και εργαζομένου να ισχύσουν από 1/7/2017.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!  ΑΚΟΜΗ ΚΙΑΝ ΑΝΤΙΠΑΡΕΛΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ/ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ  «στην περίπτωση που στο μέλλον το ταμείο παύσει  να είναι βιώσιμο»  ότι θα είστε όλοι υπόλογοι αν δεχτείτε το από 1/7/2017  και όχι το από 15/9/2016!!!
24.  Η ανωτέρω πρόταση είναι υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΙΤΗΣΕΕ.
 ΑΡΑ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ  ΟΙ ΚΚ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΤΗ ΔΕΧΤΟΥΝ!
Ο κος Κυριακόπουλος  εδώ υποδεικνύει τους πραγματικούς συνομιλητές του Κλάδου μας.
25.  Η οποιαδήποτε σύμβαση μπορεί να υπογραφεί μόνο όταν συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι εργοδότες,  γίνει τροποποίηση του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και υλοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για την υλοποίηση του σχεδίου υλοποίησης του ΕΔΟΕΑΠ.
ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΔΩ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ ΤΑ… ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ  ,ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ Ο ΕΔΟΕΑΠ -όλων των-ΜΜΕ ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ,  ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο  ότι οι υπόλοιποι  εργοδότες θα συμφωνήσουν
26.  Η πρόταση είναι ενιαία και εάν αφαιρεθεί οποιαδήποτε σημείο της δεν ισχύει.
Η ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ   ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ  ΝΑ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΟΡΟ  ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ  !
27.  Η ανωτέρω πρόταση δεν αποτελεί δέσμευση, ούτε νομικό κείμενο συμφωνίας, αλλά κείμενο προς συζήτηση.
ΔΕΝ  ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ, ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ ΟΜΩΣ ….μέχρι εξαντλήσεως  των αποθεμάτων , των νόμιμων προθεσμιών για προσφυγές  ,των δυνάμεων και της  υπομονής τόσων χιλιάδων ανθρώπων ,με τη ζωή των οποίων παίζουν  από τον περασμένο Σεπτέμβριο !.
Με την Κυβέρνηση σε ρόλου Πιλάτου και σε σκληρή κόντρα με τη διαπλοκή ,
Με τους εργοδότες να  ζητάνε  μόνο για πάρτη τους ,ενώ   να εκπέμπουν παράνομα, άρα και να εισπράττουν  παράνομα χωρίς να πληρώνουν άδειες, εισφορές, φόρους,  δάνεια  αγγελιόσημο  και
Με εσάς να μετακυλύετε ευθύνες, να μην ενώνεστε σε μια γροθιά, με όλο τον Κλάδο ,με μια πρόταση ,για ένα  Ταμείο.
ΘΑ  ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ  Η ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ  ΟΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΖΩΕΣ  ?
Ελπίζοντας να έχω συμβάλει
Με συναδελφικούς  χαιρετισμούς
Ελένη Σπανοπούλου
ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΙ ΕΦΘΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΣΟΥ ΛΕΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ….ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΟΛΑ ΔΕΚΤΑ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ …..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.