Στον Σαββίδη «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία»

Μετ΄εμποδίων πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας ο αναγκαστικός πλειστηριασμός σημάτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Πήγασος» καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μέλη της ΛΑΕ (Δ. Στρατούλης κ. α) προσπάθησαν να παρέμβουν στην διαδικασία.
Η προσπάθεια δεν απέδωσε και τελικά η πάλαι ποτέ ισχυρή εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Συγκεκριμένα στην εταιρεία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη, περνούν οι εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ ενώ με προσφορά 580.000 ευρώ παίρνει και την οικονομική εφημερίδα Ημερησία (και τα τρία της εμπορικά σήματα- εφημερίδα και σάιτ). Η εταιρεία Dimera του Σαββίδη εκπροσωπείται στο Ειρηνοδικείο..
της Αθήνας, δια του δικηγόρου Ν. Ανδρικόπουλου, ενώ η προσφορά της για τα σήματα των εφημερίδων κατατέθηκε στην εκπνοή του χρόνου. Η εταιρεία παραγωγής ΄Ανωση, κατακυρώθηκε στον Χρήστο Χατζαρίδη που εκπροσωπεί εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη, και ο οποίος κατέθεσε προσφορά ύψους 25.000 ευρώ.
Θυμίζουμε ότι η διαδικασία προέβλεπε δύο διαφορετικούς πλειστηριασμούς, όπου στον έναν θα πουληθούν τα σήματα του Έθνους, του Έθνους της Κυριακής και της Ημερησίας, ενώ με άλλο πλειστηριασμό θα πουληθούν ξεχωριστά η κάθε μια από τις συμμετοχές της «Πήγασος», πλην των μετοχών του Mega.
Οι πιστώτριες τράπεζες που διενεργούν τους πλειστηριασμούς είχαν προσδιορίσει την τιμή πρώτης προσφοράς για το «Έθνος» στα 2,35 εκατ. ευρώ και για την «Ημερησία» στις 476.000 ευρώ.


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.