Αυτό είναι το ακριβότερο σχολείο στον κόσμο




Ένα ιδιωτικό σχολείο από το οποίο αποφοίτησαν οι βασιλιάδες Αλβέρτος Β' του Βελγίου, Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, Φαρούκ της Αιγύπτου και ο πρίγκιπας Ρενιέ του Μονακό δεν θα μπορούσε να είναι φθηνό. Το ότι βρίσκεται στην Ελβετία και κάθε χειμώνα μετακομίζει από την πόλη Ρολ στο θέρετρο Γκστάαντ παίζει επίσης τον ρόλο του...
Για να φοιτήσει ένας μαθητής στο Ινστιτούτο Λε Ροσέ οι γονείς του θα πρέπει να καταβάλλουν 108.900 ελβετικά φράγκα ετησίως, δηλαδή 99.059 ευρώ. Παρά την υψηλή τιμή, υπάρχουν τέσσερις υποψήφιοι για κάθε θέση στο σχολείο. Φέτος στο Λε Ροσέ φοίτησαν 400 μαθητές από 8 μέχρι 18 ετών που προήλθαν από 67 διαφορετικές χώρες.
Σε μια τυπική μέρα, οι μαθητές ξυπνούν στις 7:00 και κατεβαίνουν για πρωινό και παρουσίες. Τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:00 και συνεχίζονται έως στις 12:20 με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα για ζεστή σοκολάτα. Ακολουθεί το μεσημεριανό γεύμα, με τα μαθήματα να ξαναρχίζουν στις 13:00 και να ολοκληρώνονται στις 15:30. Το δίωρο 16:00-18:00 είναι αφιερωμένο στα σπορ και τις τέχνες – οι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με 25 διαφορετικά σπορ, ενώ το σχολείο διαθέτει τρεις ορχήστρες, δύο χορωδίες και τρεις θεατρικές ομάδες. Στη συνέχεια οι μαθητές προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα και η ώρα ύπνου τοποθετείται μεταξύ 21:00 και 23:30 ανάλογα με την ηλικία τους.
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1880 και επεκτάθηκε γύρω από έναν πύργο του 14ου αιώνα. Το campus των 280 στρεμμάτων έξω από τη Ρολ, ανάμεσα στη Γενεύη και τη Λωζάνη, περιλαμβάνει 15 διαφορετικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο μαθητές και προσωπικό μετακομίζουν στο campus του Γκστάαντ. Επειδή μέσα στην εβδομάδα οι μαθητές περνούν πολλές ώρες κάνοντας σκι, παρακολουθούν μαθήματα και τα πρωινά του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.