Η ΕΣΗΕΜΘ θέλει να γίνει Πανελλήνια δημοσιογραφική …ΜΚΟ!

Μια συνάντηση μεταξύ τριών δημοσιογραφικών Ενώσεων στη Θεσσαλονίκη έβγαλε λαβράκι. Το στόχο της ένωσης των δημοσιογράφων να μετατραπεί σε πανελλήνιο εκπρόσωπο δημοσιογράφων με ιδιότητες και χαρακτηριστικά …ΜΚΟ για να παίρνει χρήματα από προγράμματα της ΕΟΔ και από άλλες διεθνείς ΜΚΟ.

Η ΕΣΗΕΜΘ κάλεσε την περασμένη εβδομάδα σε σύσκεψη μόνο δυο περιφερειακές ενώσεις δημοσιογράφων, την ΕΣΗΕΘΣΤΕ της Θεσσαλίας και τη ΕΣΗΕΠΗΝ, Πελοποννήσου και Νήσων. Στη σύσκεψη δεν κλήθηκαν άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και αντικείμενο της επίσημα ήταν η στάση τους για τις εξελίξεις στον ΕΔΟΕΑΠ. Στη διάρκεια ωστόσο της 5ωρης συζήτησης αποκαλύφθηκε και ένας δεύτερος λόγος. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ προσπάθησε να πείσει τις άλλες δυο Ενώσεις να εγκρίνουν την «Χάρτα της Ειδομένης» η οποία έχει στο μεταξύ απορριφθεί από το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ. Το κείμενο της ίδιας της «Χάρτας» δεν υπάρχει πουθενά αναρτημένο στα ελληνικά, αν και παρουσιάστηκε από συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜΘ σε εκδήλωση στην Ιταλία! Συνεχίζει επίσης να υπάρχει στα αγγλικά στο site της ΕΟΔ. Η ΠΟΕΣΥ απέρριψε τη «Χάρτα της Ειδομένης» επειδή σε αυτήν αναγράφεται πως οι ΜΚΟ θα καθορίζουν ποιες είναι οι μειονότητες στις χώρες μέλη της Ε.Ε, όπως επίσης θα θέτουν τους Κανόνες δεοντολογίας της ενημέρωσης για τους πρόσφυγες!

Η απόρριψη από την ΠΟΕΣΥ είχε γίνει μετά από μεγάλο καβγά στο ΔΣ, ωστόσο η ΕΣΗΕΜΘ συνεχίζει την προσπάθεια της να περάσουν οι όροι της Χάρτας στις ελληνικές δημοσιογραφικές ενώσεις. Έτσι-κατά πληροφορίες- πρότεινε σε ΕΣΗΕΘΣΤΕ και ΕΣΗΕΠΗΝ να εγκρίνουν την «Χάρτα της Ειδομένης» ως το δικό τους Κώδικα Δεοντολογίας με δέλεαρ ότι έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν λεφτά από διάφορα προγράμματα! Αν πάντως κάποιος διαβάσει τα κείμενα άλλων Χαρτών δεοντολογίας, όπως της Ιταλίας για παράδειγμα, θα διαπιστώσει πως στηρίζεται και αναγνωρίζεται μεταξύ άλλων από τη ΜΚΟ του Σόρος!

Η συνάντηση των τριών ενώσεων στο μεταξύ, καταγγέλθηκε συνδικαλιστικά ως «διασπαστική κίνηση» ενόψει των κινητοποιήσεων για εξεύρεση λύσης στον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΣΗΕΜΘ μετέφερε στις άλλες Ενώσεις την πρόταση να φτιαχτεί ένα «Συντονιστικό» με τους τρεις προέδρους των ενώσεων που θα έχει ενιαία γραμμή καθώς εκπροσωπούν, όπως ειπώθηκε, όλη την Ελλάδα, πλην των Αθηνών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.