Τεχνικό σύμβουλο για το χάρτη συχνοτήτων ραδιοφώνου θα προσλάβει το Υπουργείο

Τη συγκρότηση νέου ραδιοφωνικού χάρτη συχνοτήτων ανά νομό αλλά και την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για το ζήτημα από το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής εξήγγειλε ο υπουργός Νίκος Παππάς. Ο νέος χάρτης συχνοτήτων αναμένεται να δώσει απάντηση στα προβλήματα κάλυψης γεωμορφολογικά δύσκολων περιοχών αλλά και τις βέλτιστης αξιοποίησης των κενών συχνοτήτων στην περιφέρεια. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός ήταν της άποψης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η υπερφόρτωση του ραδιοφωνικού φάσματος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το ΕΣΡ θα προχωρήσει σύντομα στην αδειοδότηση.

Τα προβλήματα των σταθμών της περιφέρειας

Πρόκειται για την τοποθέτηση του αρμόδιου υπουργού σε ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει σύμφωνα με τις καταγγελίες του ραδιοφωνικού σταθμού Ράδιο Κρήτη, τις οποίες έχουμε δημοσιεύσει τις προηγούμενες εβδομάδες στο radiofono.gr. Υπενθυμίζεται ότι το Ράδιο Κρήτη Νομού Ηρακλείου αντιμετωπίζει μια σειρά από υπέρογκα πρόστιμα διότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε αναμεταδότες σε πολλαπλές συχνότητες προκειμένου να καλύψει ολόκληρη την περιοχή στην οποία δικαιούται να εκπέμπει, ξεπερνώντας το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής. Το Ράδιο Κρήτη, ένα από τα λίγα ενημερωτικά ραδιόφωνα της περιφέρειας, είχε καταγγείλει μάλιστα επιλεκτική αντιμετώπιση των ραδιοφωνικών σταθμών της Αθήνας, των οποίων η αναμετάδοση στην περιφέρεια επιτρέπεται δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.

Οι απαντήσεις του Νίκου Παππά φέρεται να μην απαντούν σε μεγάλο κομμάτι των ερωτηθέντων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η μόνη ουσιαστική απάντηση θα ήταν η ολοκληρωμένη τακτοποίηση του ραδιοφωνικού τοπίου μέσω χορήγησης νέων αδειών. Σε ότι αφορά το πρόβλημα των πολλαπλών συχνοτήτων άφησε ανοιχτά τα ενδεχόμενα αλλά με ένα "θα δούμε", χωρίς σαφή δέσμευση: «Θεωρούμε ότι ο ισχύων νόμος είναι πάρα πολύ σαφής. Προσπάθειες διόρθωσης των όποιων ασαφειών, όπως με την εγκύκλιο του 2016, δεν αξιοποιήθηκαν και θα δούμε περαιτέρω παρεμβάσεις». Όσο για τον περιορισμό των προστίμων ο Υπουργός δήλωσε αναρμόδιος.

Κατά τα άλλα κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τους προκατόχους του για την διαρκή παράταση του καθεστώτος εκκρεμότητας στις ραδιοφωνικές άδειες και προανήγγειλε καθιέρωση κανόνων, οι οποίοι καθώς φαίνεται σκοντάφτουν στην έλλειψη συνεργασίας του ΕΣΡ, αλλά και στην ολοκλήρωση του υπό κατασκευή χάρτη συχνοτήτων.

γεωγραφική τοποθεσία: 


from Ραδιόφωνο - ακούμε ραδιόφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.