Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βάσεις ανά πεδίο - Όλα τα "πάνω-κάτω"




Φέτος η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα είναι επίσης δύσκολη. Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν είναι τα περσινά για το νέο σύστημα που έχουμε με αρκετές αλλαγές.
ΠΕΔΙΟ 1ο
ΠΡΟΣΟΧΗ 1
Στο 1ο πεδίο οι βάσεις στις υψηλόβαθμες σχολές δε θα μετατοπισθούν θα ισορροπήσουν στα ίδια επίπεδα με αυξομειώσεις. Λόγο του τεράστιου αριθμού υποψηφίων στο 1ο πεδίο σε σχέση με τους εισακτέους, οι έχοντες από βαθμολογίες 10.000 και 11.000 μόρια θα μείνουν εκτός σχολών εάν δεν έχουν πάρει 5ο μάθημα για να ανοίξουν το 4ο και 3ο πεδίο. Επιβεβαιώνεται και από την απόδοση στις πανελλήνιες παρακάτω.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΕΔΙΟ 2ο
ΠΡΟΣΟΧΗ 2
Στο 2ο πεδίο: Οι βάσεις των σχολών που είναι μόνο στο 2ο πεδίο θα παρουσιάσουν πτώση. Η πτώση είναι κύρια από την απόδοση των υποψηφίων στην εξέταση της χημείας και μετά στα μαθηματικά.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ 3
Οι σχολές της χημείας δεν είναι μόνο στο 2ο όπως πέρσι είναι και στο τρίτο άρα αυτές θα ανέβουν. Το ίδιο και οι σχολές τεχνολόγων τροφίμων και οινολόγων.
ΠΕΔΙΟ 3ο
ΠΡΟΣΟΧΗ 4
Στο 3ο  πεδίο θέλει μεγάλη προσοχή. Η πτώση της απόδοσης κύρια στη χημεία και λιγότερο στη βιολογία στους άριστους μαθητές δείχνει ότι οι υψηλόβαθμες σχολές θα έχουν μια μικρή πτωτική τάση, έως 270 μόρια στις υψηλόβαθμες επαρχιακές ιατρικές.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ 5
Οι περσινές βάσεις των χημικών που βλέπετε είναι από το 2ο πεδίο (με μαθηματικά, φυσική, χημεία και έκθεση). Οι σχολές αυτές είναι και στο 3ο πεδίο από φέτος οπότεθα έχουν αύξηση μορίων. Το ίδιο πρέπει να προσέξουμε στις βάσεις των σχολών των Τ.Ε.Ι. ΤΟΥ 3ου πεδίου που έχουν μπει για πρώτη φορά.
Συμπέρασμα  στο 3ο πεδίο έχουμε μεταβολές στις υψηλόβαθμες με τάση προς τα κάτω. Τα χημικά θα ανέβουν προς τα πάνω. Τα  γεωπονικά μπορεί να αποσυμπιεστούν γιατί στο πεδίο έχουμε περισσότερα ΑΕΙ – (χημικά) και οι βάσεις να μειωθούν σε σχέση με πέρσι. Τα ΤΕΙ τροφίμων είναι για πρώτη φορά στο 3ο πεδίο, οι βάσεις που βλέπουμε είναι από το 2ο , άρα θα έχουμε άνοδο.
ΠΕΔΙΟ 4ο
ΠΡΟΣΟΧΗ 6
Στο 4ο πεδίο ο διπλασιασμός των υποψηφίων από πέρσι και κύρια από τη θεωρητική με βατά θέματα μαθηματικών και στατιστικής (Μαθηματικά γενικής) θα ωθήσει τις βάσεις πολύ προς τα πάνω.                               
ΠΕΔΙΟ 5ο 
Στο 5ο πεδίο περιμένουμε μεγάλη πτώση των βάσεων λόγο της μειωμένης απόδοσης  στο μάθημα της οικονομίας. Στα μαθηματικά οι βάσεις δεν παρουσιάζουν μεγάλες μεταβολές.
ΠΡΟΣΟΧΗ 7
Σε αυτό το πεδίο υπάρχουν περισσότερες σχολές από πέρσι στα ΤΕΙ γιατί έχουν συμπληρωθεί από σχολές ηλεκτρονικών κλπ.
ΠΑΓΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΡΟΣΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.