Κατηγορούν ΕΕΤΤ και Δήμαρχο Ηρακλείου για δίωξη αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης 93,8 FM" σχετικά με την προσπάθεια βίαιης διακοπής της εκπομπής του σταθμού. Στην ανακοίνωσή του, ο ραδιοφωνικός σταθμός θεωρεί ότι η δίωξή του σχετίζεται άμεσα με τη συγκάλυψη της χρήση της συχνότητας από εμπορικό πειρατικό ραδιόφωνο και επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΕΤΤ και τον πρόεδρό της Δημήτριο Τσαμάκη, αλλά και το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής Νίκο Μπάμπαλο που φέρονται να έβαλαν την υπογραφή τους.

«Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου λάβαμε πληροφορίες από διαφορετικές έγκυρες πηγές ότι έχει δρομολογηθεί διαδικασία επέμβασης των κατασταλτικών αρχών για τη βίαιη διακοπή της εκπομπής των Ραδιοζωνών Ανατρεπτικής Έκφρασης στα FM από τη συχνότητα 93,8. Πρόκειται για καταγγελία που κατατέθηκε από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου 94 Επικοινωνία FM προς την ΕΕΤΤ (Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών) για υποτιθέμενες παρεμβολές (σε περιοχές που δεν ακουγόμασταν ποτέ). Μετά από αυτό, η ΕΕΤΤ μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα με τη συνδρομή Εισαγγελέα και ΕΛΑΣ.»

Και συνεχίζουν: «Η κίνηση αυτή σχετίζεται άμεσα με τις παρεμβολές που δέχονται οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης από τον ραδιοφωνικό σταθμό Ντίρλα FM, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο εκπέμπει στην ίδια συχνότητα με τις Ραδιοζώνες, στην οποία οι Ραδιοζώνες εξέπεμπαν εδώ και πολλά χρόνια. Πρόκειται για έναν τυχοδιωκτικό πειρατικό σταθμό που εναλλάσεται ανάμεσα σε πολλές συχνότητες των FM και μεταδίδει ραδιοφωνικά τηλεπαιχνίδια απάτες, με τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης (090)». Διαβάστε τη συνέχεια της ανακοίνωσης του σταθμού στην ιστοσελίδα του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολιτικοποιημένος ραδιοφωνικός σταθμός τυγχάνει επιλεκτικής αντιμετώπισης. Το 2012 η αστυνομία είχε κατεβάσει την κεραία του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού που τότε εξέπεμπε στους 98 FM από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, χωρίς να ενοχλήσει πειρατικό σταθμό που έπαιζε και παίζει ακόμη στην ίδια συχνότητα.

Πηγή: radio98fm.org

γεωγραφική τοποθεσία: 


from Ραδιόφωνο - ακούμε ραδιόφωνο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.