Απέρριψαν τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή


Εν τω μεταξύ αυτός ο εισαγγελέας είναι ο ίδιος που το 2015 εισηγήθηκε την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών Νίκου Μιχαλολιάκου και Χρήστου Παππά, διότι δεν δεν υπήρχε λέει, κίνδυνος.. να τελέσουν νέα αδικήματα. Μία κοπέλα λοιπόν που δεν συνδέεται με καμία εγκληματική πράξη και καταδικάστηκε σκανδαλωδώς χωρίς στοιχεία, είναι, κατά τον εισαγγελέα, επικίνδυνη να τελέσει νέα αδικήματα.
Αντίθετα, οι δύο αρχιναζί ηγέτες μίας εγκληματικής οργάνωσης με δολοφονίες και δεκάδες επιθέσεις και εγκλήματα στο ενεργητικό της, δεν είναι επικίνδυνοι να τελέσουν νέα αδικήματα. Του έδωσαν τον λόγο τους ότι θα είναι φρόνιμοι και δεν μπορούσε παρά να τους πιστέψει, δεν είναι τίποτα αναρχικοί άλλωστε, ούτε συναγελάζονται με αναρχικούς για να τους αμφισβητήσει.
Γιατί η δικαιοσύνη είναι αμερόληπτη, οι αποφάσεις της δεν έχουν ιδεολογικό πρόσημο. Δείχνει κατανόηση και κρίνει εξίσου επιεικώς τόσο τους μεγαλοκαταχραστές του δημοσίου χρήματος, όσο και τους ναζί.
Δημήτρης Τσίρκας (fb) 

σ.z.Μετά την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Αθήνας απέρριψε με ψηφους 3-2 τις αιτήσεις της Ηριάννας και του Περικλή για αναστολή εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής που τους έστειλε στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο. Στο άκουσμα της απόφασης πλήθος αλληλέγγυων αποδοκίμασε έντονα τους δικαστές φωνάζοντας μέσα στην αίθουσα: «Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω! Όλους τους αφήνετε και δυο νέα παιδιά θα μείνουν κλεισμένα μέσα!». Λίγο πριν οι συνήγοροι είχαν επισημάνει πολλές περιπτώσεις χορήγησης αναστολής σε βαριές υποθέσεις.


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.