Προ της απεργίας, βρήκαν λύση και δόθηκε το δάνειο στον ΕΔΟΕΑΠ!

Κυριολεκτικά στο παραπέντε και ενώ αναμενόταν η κήρυξη απεργίας διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, το υπουργείο Εργασίας άλλαξε τακτική και έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση των δόσεων του δανείου των 10 εκατ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ. Το «εμπόδιο» που τέθηκε αίφνης την περασμένη Δευτέρα ήταν η άρνηση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να υπογράψει τη σύμβαση δανειοδότησης, καθώς δεν αναγνώριζε τις «εγγυήσεις» που έδωσε ο ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίες αφορούν απαιτήσεις από μεγάλους οργανισμούς, όπως ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και διαφημιστικές εταιρείες, μέχρι του ποσού των 10,6 εκατ. ευρώ. Και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, αλλάζοντας επίσης στάση, δήλωνε στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αλλά και στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, όπως ο Μ. Γκανάς από την ΕΠΗΕΑ, ότι θα έπρεπε να δοθούν περιουσιακά στοιχεία του Οργανισμού!

Το αδιέξοδο ήταν πλήρες και στη γενική συνέλευση των μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ ελήφθη σχεδόν ομόφωνα (από 1.200 και πλέον μέλη) η απόφαση για άμεση κήρυξη απεργίας διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ. Η απαίτηση εκδόθηκε ως ψήφισμα και αναρτήθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του ΕΔΟΕΑΠ. Παράλληλα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ αλλά και ΚΚΕ τορπίλισαν την προσπάθεια να κατατεθεί τροπολογία (την οποία ζήτησε η ίδια η υπουργός Εργασίας) βουλευτών δημοσιογράφων από όλα τα πολιτικά κόμματα για να διευκολυνθεί η χορήγηση του δανείου. Η τροπολογία κατατέθηκε μόνο από τρεις βουλευτές, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ, και απορρίφθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ενημερώθηκαν πως το δάνειο θα εκταμιευθεί! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του Ν. Παππά. Επίσημα, για την πλήρη αλλαγή στάσης της κυβέρνησης το επιχείρημα ήταν πως για τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου δεν χρειάζεται έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.