Απάντηση της ομίλου της “Δημοκρατίας” σε δημοσίευμα της στήλης

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή δημοσίευμα της στήλης/ιστοσελίδας –«Τυπολογίες» –  περί απώλειας κοινού αλλά και οικονομικών προβλημάτων της εφημερίδας μας,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,  θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

 

  1. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η μοναδική εφημερίδα που από την ημερομηνία έκδοσής της (Δεκέμβριος 2010) μέχρι σήμερα έχει υπερδιπλασιάσει το μερίδιό της . Συγκεκριμένα από 5,1% το 2010, σήμερα έχει μερίδιο 12,9% .
  2. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  είναι η μοναδική εφημερίδα που παρουσιάζει κυκλοφοριακή σταθερότητα καθ’ όλη την διάρκεια της έκδοσής της. Αυτό και μόνο αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών της και την σταθερή εκδοτική γραμμή.
  3. Οι όποιες καθυστερήσεις στην καταβολή μισθοδοσίας, οφείλονται στο πρόβλημα ρευστότητος της αγοράς, το οποίο επιτείνει η παντελής ανυπαρξία τραπεζικής χρηματοδότησης των μεταχρονολογημένων απαιτήσεών μας (π.χ. διαφημίσεις). Ανυπαρξία η οποία, εν πολλοίς, οφείλεται στα «φέσια» των επιχειρήσεων του κλάδου μας, μεταξύ των οποίων και των επιχειρήσεων της οικογένειας που έχει στην ιδιοκτησία της τα μέσα που φιλοξενούν την συγκεκριμένη στήλη.

  1. Ο Όμιλός μας, που αποτελεί την μεγαλύτερη επιχείρηση στον χώρο του ημερήσιου τύπου και έναν από τους μεγαλύτερους πραγματικούς εργοδότες δημοσιογράφων στην χώρα, ουδέποτε είχε οικονομική στήριξη από επιχειρηματίες και δη από επιχειρηματίες που στηρίζουν πολιτικά κόμματα.

 

Το δημοσίευμα δεν μας εκπλήσσει γιατί πρόκειται για σύνηθη και επαναλαμβανόμενη πρακτική της συγκεκριμένης στήλης/ιστοσελίδας. Θα θέλαμε όμως να θέσουμε στους υπεύθυνους της στήλης τα εξής ερωτήματα:

 

  1. Γιατί απουσιάζουν παντελώς απο την στήλη, αντίστοιχα αρνητικά δημοσιεύματα που αφορούν σε συγκεκριμένες  εκδοτικές επιχειρήσεις;
  2. Γιατί ουδέποτε έχει ασχοληθεί με τα «θαλασσοδάνεια» των μηντιακών επιχειρήσεων της οικογένειας των ιδιοκτητών των μέσων που την φιλοξενεί;
  3. Γιατί «χαίρουν» από σιωπής έως θετικής δημοσιότητος μηντιακοί επιχειρηματίες που παρουσιάζουν πολύμηνη καθυστέρηση σε μισθοδοσίες, δυσθεώρητες οφειλές στο Δημόσιο, σφραγισμένες επιταγές, ακόμα και εμπλοκή με ποινικές υποθέσεις;
  4. Γιατί δεν έχει σχολιάσει την κυκλοφοριακή εξαφάνιση της εφημερίδας που φιλοξενείται;

 

Οι εφημερίδες του  Ομίλου μας ουδέποτε είχαν  στήλες media. Πεποίθησή  μας ήταν και παραμένει ότι ο σχολιασμός των συναδέλφων-ανταγωνιστών μας δεν αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των αναγνωστών. Μοναδικό κίνητρο όσων ασχολούνται με το συγκεκριμένο «ρεπορτάζ» είναι η εκτέλεση αποστολών («συμβολαίων») δυσφημήσεως μη φιλικών Μ.Μ.Ε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.