Παραμένει ο κίνδυνος για το Mega

Λόγω γραφειοκρατίας…

 Ύστερα από καιρό στον τηλεοπτικό σταθμό υπάρχει αισιοδοξία, εξαιτίας της απόκτησης του 19,6% των μετοχών από τον Ιβάν Σαββίδη και την προοπτική εισόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη μέσω ΔΟΛ (22,11%). Όμως ο πραγματικός κίνδυνος είναι να καθυστερήσουν οι διαδικασίες και να επιβαρυνθεί η υποτυπώδης αλλά ανθεκτική λειτουργία του Mega.

Το σημείο αιχμής είναι η πληρωμή της μισθοδοσίας όσων συνεχίζουν να εργάζονται. Μέχρι πρότινος, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη και ο Πήγασος είχαν βάλει συνολικά 4,5 εκατ. ευρώ, έναντι της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, για την πληρωμή των εργαζομένων. Τώρα το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και οι νέοι μέτοχοι, ώστε το κανάλι να συνεχίσει να λειτουργεί. Αν περιμένουν τις εξελίξεις στον ΔΟΛ και τον Πήγασο, θα υπάρξει εκ νέου αγωνία για το Mega.

Δεύτερο ουσιαστικό σημείο είναι οι τράπεζες. Οι λογαριασμοί του Mega παραμένουν δεσμευμένοι, ενώ τα δάνεια εξυπηρετούνται. Οι νέοι μέτοχοι και επενδυτές είναι σε θέση, με την κεφαλαιακή επάρκεια που διαθέτουν, να πείσουν τις τράπεζες να σταματήσουν την πολιτική αυτή και να απελευθερώσουν τους λογαριασμούς πριν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν από την απόκτηση του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πάντως, τα μέτωπα για το κανάλι παραμένουν ανοικτά και σε ένα ακόμη επίπεδο. Στις 26 Ιουνίου εκδικάζεται η κύρια αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων για την υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους επενδυτές.

Το παιχνίδι έχει φυσικά και μετοχική διάσταση. Το Mega, στο παρελθόν, κυριάρχησε όταν λειτουργούσε ως πολυμετοχικό. Τώρα υπάρχει μια δύσκολη συγκατοίκηση, με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και -σε λίγο καιρό- του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ίδια τηλεοπτική εταιρεία. Ο Ιβάν Σαββίδης διαμήνυσε ήδη πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.