EuroBasket 1987 Tο καλοκαίρι που μάθαμε Μπάσκετ στην Ελλάδα (έκτακτη εκπομπή ΕΡΤ σπάνιο βίντεο)

14 Ιουνίου 1987. Η ημέρα που η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της μεγάλο αθλητικό τρόπαιο σε ομαδικό άθλημα.


Η ημέρα που το μπάσκετ ένωσε τους Έλληνες και τους έβγαλε στο δρόμο. Η ημέρα που γεννήθηκε η επίσημη αγαπημένη εθνική ομάδα του μπάσκετ!

Και όμως ο Αργύρης Καμπούρης με τις δύο εύστοχες βολές του, την ώρα που όλη η Ελλάδα κρατούσε την ανάσα της διαμόρφωνε το 103-101 στην παράταση (89-89 ο κανονικός αγώνας) και έδινε το σύνθημα για να ξεχυθεί μια λαοθάλασσα στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα.

Ο Νίκος Γκάλης στα χέρια του κόσμου 

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε ένα σπάνιο βίντεο, μια έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ αμέσως μετά την λήξη του αγώνα. Η ΕΡΤ είχε προγραμματίσει το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, όμως μετά τον θρίαμβο της εθνικής μπάσκετ το δελτίο έστω και την τελευταία στιγμή πέρασε σε δεύτερη μοίρα. 

Πανηγυρισμοί σε όλη την Ελλάδα, δηλώσεις από Σαρτζετάκη (όλα τα λεφτά), Παπανδρέου, Μητσοτάκη (?), Μαρία Χούκλη και Κυριάκος Θωμαϊδης στο στούντιο της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη, που ταλαιπώρησε το Χάρη Αλευρόπουλο εκείνο το βράδυ, δηλώσεις των Σοβιετικών, η συνέντευξη τύπου του Στάνκοβιτς για την οργάνωση του Ευρωμπάσκετ μετά τη λήξη του, συνέντευξη με τον αστυνομικό δ/ντη Πειραιώς (δεν είναι ίδιος ο μπάτσος του Λαζόπουλου στους Μήτσους;) και καρτέλες με τα στατιστικά του Ευρωμπάσκετ.




Πληροφορίες: cnn.gr


from MEMORY LIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.