Σταθερή σχέση ΕΡΤ- Digea!

 

Το ποσό των 5,6 εκατ. ευρώ έχει λάβει από την ΕΡΤ η Digea. Τα στοιχεία προέρχονται από την απάντηση του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά στην ερώτηση των βουλευτών του Ποταμιού Γρ. Ψαριανού και Γ. Αμυρά για τις ενέργειες απόκτησης δικτύου ψηφιακής εκπομπής σήματος της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την απάντηση του Ν. Παππά, η ΕΡΤ από την 1η Ιανουαρίου 2015 έως και σήμερα έχει καταβάλει στην Digea 5.629.502,38 ευρώ! Το ποσό, δηλαδή, που θα δαπανούσε για τη δημιουργία του δικού της ψηφιακού δικτύου με τον διαγωνισμό για την αγορά πομπών. Έσοδα που η Digea έχει εντελώς ανέξοδα, νοικιάζοντας στην ΕΡΤ τον 4ο πολυπλέκτη (την 4η κενή ψηφιακή συχνότητά της), τη στιγμή που οι άλλοι πελάτες της, τα ιδιωτικά κανάλια, μέτοχοι και μη της εταιρείας, της χρωστάνε περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο βουλευτές, πάντως, επισημαίνουν πως δεν ανακοινώθηκε στη Βουλή το ποσό που πλήρωσε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΕΡΙΤ στην Digea, καθώς η εταιρεία έχει συνέχεια και το ίδιο ΑΦΜ. Σε κάθε περίπτωση, θα είχε ενδιαφέρον να παρουσιαστεί το συνολικό τίμημα που έχουν πληρώσει στην Digea την τελευταία τετραετία η ΔΤ, η ΝΕΡΙΤ και η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.