Νόμιμη η απεργία της ΠΟΣΠΕΡΤ στην ώρα προβολής της Χρυσής Αυγής!

 

Η ήττα της Χρυσής Αυγής στην αγωγή της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ, για να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι στάσεις εργασίας της κατά τη διάρκεια μετάδοσης ομιλιών του κόμματος, έχει ιδιαίτερη σημασία. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση 4383/2017 απέρριψε το κύριο και τα καταψηφιστικά αιτήματα της αγωγής της Χρυσής Αυγής και του γενικού γραμματέα της εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ. Για την καταχρηστικότητα των κινητοποιήσεων έκρινε ότι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε τη δίκη σε άλλο δικαστήριο.

Το σημαντικό, ωστόσο, είναι πως δεν είναι νόμιμο να απαιτεί η Χρυσή Αυγή, αν και κοινοβουλευτικό κόμμα, να κηρυχθεί παράνομη κάποια απεργιακή κινητοποίηση, καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου η κήρυξη απεργιών αφορά εργοδότες και εργαζομένους, που έχουν άμεση σχέση με την εταιρεία, εν προκειμένω την ΕΡΤ ΑΕ. Η τήρηση των διατάξεων του ν. 1264 αφορά άμεσα μόνο τη σχέση εργαζομένων και εργοδοτών. Οι «τρίτοι» προς την εταιρεία δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα, παρά μόνο σε ό,τι αφορά την «καταχρηστικότητα», να ισχυριστούν ότι πλήττονται από την απεργιακή κινητοποίηση.

Η δικαστική ήττα της Χρυσής Αυγής δίνει ένα επιπλέον όπλο στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας που προβάλλει το νεοναζιστικό κόμμα, το οποίο ακολουθεί εγκληματική τακτική με το πρόσχημα ότι είναι εκλεγμένο στη Βουλή. Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως πρόκειται για «νίκη της Δημοκρατίας» και ότι θα συνεχίσει να αντιπαλεύει τον ρατσιστικό, φασιστικό και μισαλλόδοξο λόγο, που διχάζει την κοινωνία και στοχοποιεί ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.