«Όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί, πλην Καραμανλή, μου ζήτησαν ρουσφέτια»

Σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, εξάρσεις και... εξυπνακισμούς ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, συνέχισε σήμερα την κατάθεσή του ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.
Ο Μαρτίνης επανέλαβε ότι δεν του είχαν ζητήσει ρουσφέτι, επί πρωθυπουργίας τους, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας, παραδέχτηκε ότι τα λιγότερα του τα ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και «σχεδόν όλοι» οι υπουργοί Υγείας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις πιέσεις που δέχτηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να αποσύρει τη μήνυση στον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο κ. Λοβέρδος έπεισε τους περισσότερους να αποσύρουν τη μήνυση εφόσον η τράπεζα συμπεριφέρεται σωστά. Ωστόσο δεν συνέβη τίποτα τέτοιο και μας ενέπαιξαν..
Και εμείς αναγκαστήκαμε, μπας και σωθεί το νοσοκομείο, να αποσύρουμε τη μήνυση και να κάτσουμε σαν κότες. Ήταν τραγικό μας λάθος. Και με μέμφεται μεγάλο μέρος του κυπριακού λαού».
«Η πρώτη λαίλαπα στο "Ντυνάν" ακούει στο όνομα Λοβέρδος και συνεχίστηκε επί Γεωργιάδη-Βορίδη», κατέθεσε ο Μαρτίνης που παρότι πιέστηκε από τα μέλη της Επιτροπής να δώσει ονόματα, δεν δέχτηκε παραπέμποντας στο...  ημερολόγιο της γραμματέας του.
Σε ερώτηση «εάν η τροπολογία του Μάκη Βορίδη παραβιάζει τον κανόνα ότι μία εταιρεία δεν μπορεί να πάρει κοινωφελές ίδρυμα» ο κ. Μαρτίνης είπε ότι «με την τροπολογία του κ. Βορίδη δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιους να κάνουν αυτά που θέλουν», εκτιμώντας ωστόσο ότι «ο κ. Βορίδης πιέστηκε αφόρητα».
Για το εάν η παρουσία των τριών εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας στο Δ.Σ. εμπόδισαν αποφάσεις του Συμβουλίου ο κ. Μαρτίνης είπε ότι «πολλές φορές και εν μέσω συμβουλίων ενημερωνόταν ο υπουργός από αυτούς τους τρεις εκπροσώπους του υπουργείου στο Δ.Σ. και έλεγε τι θέσεις να πάρουν».
Θετικά απάντησε ο κ. Μαρτίνης και στην ερώτηση «εάν χρονικά το ενδιαφέρον μεταξύ Ντυνάν-Γαία συνέπεσε με την πίεση της Marfin για τα δάνεια του νοσοκομείου
- από την efsyn.gr


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.