«Παπάδες» βγάζει ο έλεγχος στον ΔΟΛ

Η επόμενη ημέρα και η... θεωρία του χάους στη Μιχαλακοπούλου

Από το ρεπορτάζ που κάνουμε μας προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκε πολύωρη σύσκεψη (άνω των εξι ωρών) ανάμεσα στους συνεργάτες του Β. Μαρινάκη και τους ανθρώπους που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση του ΔΟΛ. Επικοινωνήσαμε με την πλευρά Μαρινάκη και όπως είναι ευνόητο δεν υπήρξε ιδιαίτερη… προθυμία να μας πουν κάτι συγκεκριμένο. Ομως επειδή είχαμε κάποιες πληροφορίες επιμείναμε και τελικά καταφέραμε να εκμαιεύσουμε δύο πράγματα.
 ΠΡΩΤΟΝ ότι εντοπίστηκαν κάποια άγνωστα και ολίγον «περίεργα» δάνεια.
Οι συνεργάτες του εφοπλιστή δεν έκαναν κάποια άλλη αναφορά για αυτό το ζήτημα, αλλά.. εμείς μαθαίνουμε ότι πρόκειται για δάνεια που έχουν λάβει κάποιες από τις συνδεόμενες με τον ΔΟΛ εταιρείες (όχι δηλαδή η εταιρεία των εφημερίδων και των εντύπων) και φαίνεται ότι έχουν εμπλακεί σε αυτά τα δάνεια πρόσωπα που δεν δικαιολογείται από τη σχέση τους με τον Οργανισμό να έχουν τέτοια εμπλοκή.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, καταφέραμε να εκμαιεύσουμε είναι ότι γίνεται επισταμένος έλεγχος στις χρεώσεις που γίνονταν στο λογιστήριο του ΔΟΛ ως… έξοδα.
Μιλάμε για τη συνήθη τακτική σε τέτοιου μεγέθους και στελεχιακής πολυπλοκότητας εταιρείες να χρεώνονται στην εταιρεία ακόμη και τα σουβλάκια που τρώει κάποιος το βράδυ σπίτι του βλέποντας Survivor. Ο τελευταίος σχετικός με το θέμα αστικός μύθος στη Μιχαλακοπούλου αναφέρει ότι ένα μόλις 24ωρο πριν κάνει την εμφάνιση του ο εκκαθαριστής υψηλόβαθμο στέλεχος (πιο υψηλόβαθμο δεν γίνεται) κόμισε στο λογιστήριο ως έξοδο 1 (μια) απόδειξη από διόδια ζητώντας να εισπράξει το αντίστοιχο ποσό.

 Ο σχεδιασμός και οι αλλαγές
 
Επίσης μαθαίνουμε ότι τόσο οι οικονομικοί έλεγχοι όσο και ο γενικότερος σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του ΔΟΛ προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό, για να μην πούμε ότι δεν έχουν καν ξεκινήσει με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν η νομική διαδικασία ολοκληρωθεί ομαλά και δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, σε περίπου ένα μήνα από σήμερα θα πρέπει τα πάντα (κτίριο, προσωπικό κλπ) να υπάρχουν για να λειτουργήσει η νέα εταιρεία και πάνω από όλα να λειτουργήσουν κανονικά τα έντυπα, τα sites και το ραδιόφωνο του ΔΟΛ. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την ομαλή μετάβαση και λειτουργία του συγκροτήματος. Σε αυτήν ακριβώς την καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά Μαρινάκη στη δημιουργία της στελεχιακής ομάδας που θα τρέξουν τα μήντια του ΔΟΛ ποντάρουν τα στελέχη που βρίσκονται σήμερα στη Μιχαλακοπούλου και ρίχνουν στο τραπέζι τη θεωρία του χάους. Μεταφέρουν στη νέα ιδιοκτησία ότι για να μην υπάρξει κάποιο μεσοδιάστημα με κενά και προβλήματα, να μείνουν όλα ως έχουν στον ΔΟΛ (με τους ίδιους στο τιμόνι δηλαδή) και οι όποιες αλλαγές να γίνουν σταδιακά.

- από το enimerosi24.gr


from zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.