Νέα ομάδα αναλαμβάνει τα ηνία στην ΕΡΤ

 

  • Αλλάζουν όλα μετά την παραίτηση Ταγματάρχη – Απόλυτη μυστικότητα για τον διάδοχό του

 

Χωρίς τον Λάμπη Ταγματάρχη η επόμενη ημέρα στην ΕΡΤ. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε δεκτή η παραίτησή του από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά και στην ΕΡΤ ξεκινάει η δεύτερη φάση του σχεδιασμού. Η αποχώρηση του Ταγματάρχη γίνεται σε φιλικούς τόνους και αφού αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση η καθοριστική του συμβολή στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ και τα υγιή οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Η επόμενη ημέρα θα φέρει αλλαγές σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της ΕΡΤ. Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει ο φορέας δύναμη και ισχύ στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, με την προσθήκη ικανών ανθρώπων από διάφορα πεδία της αγοράς. Τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας είναι η ισχυροποίηση του ενημερωτικού τομέα, η επιστροφή των ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ΕΡΤ, η επένδυση σε σοβαρό, εμπορικό ξένο πρόγραμμα, η κάλυψη σημαντικών αθλητικών γεγονότων και η επέκταση στο Internet, όπως και η ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας. Υπάρχει ακόμη και το ζήτημα της απεξάρτησης της ΕΡΤ από την Digea. Ξεχωριστή είναι η περίπτωση των ραδιοφωνικών σταθμών, όπου έχουν σημειωθεί σημαντικά κενά στη λειτουργία τους, ενώ θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για τη μετάδοση ραδιοφωνικών εκπομπών με απήχηση.

Τα ονόματα που θα αναλάβουν θέσεις στη διοίκηση παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Το σίγουρο είναι πως αναμένεται να υποβληθούν οι παραιτήσεις των υπολοίπων μελών του ΔΣ που αποτελούσαν επιλογές του Λάμπη Ταγματάρχη αλλά και των γενικών διευθυντών και διευθυντών των τομέων. Για το πρόσωπο που θα αναλάβει την ευθύνη της ΕΡΤ δεν υπάρχουν πληροφορίες. Εντός της εβδομάδας, ίσως και την Τρίτη, θα προκηρυχθεί η θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, με στόχο ο νέος επικεφαλής να αναλάβει τα καθήκοντά του εντός του Ιουλίου. Πρόθεση δεν είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος να προέρχεται από την ΕΡΤ. Προσωρινά, τα καθήκοντα του Λάμπη Ταγματάρχη είναι πιθανό να αναλάβει ο Διονύσης Τσακνής, πρόεδρος της εταιρείας.

Ο Λάμπης Ταγματάρχης, στην παραίτησή του, ανέφερε πως ολοκληρώθηκε ο πρώτος, καθοριστικός κύκλος ομαλής λειτουργίας της ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι παραδίδει την εταιρεία εύρωστη, λειτουργικά σύγχρονη και έχοντας εφαρμόσει διαδικασίες που διασφαλίζουν τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείρισή της. Ο Ν. Παππάς αναγνώρισε στην δήλωσή του τη συμβολή του Λ. Ταγματάρχη στο δύσκολο έργο της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, επιλύοντας τα προβλήματα που σώρευσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση το καταστροφικό «μαύρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.