Έξυπνοι τρόποι να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη




Έχουμε τόσες ευθύνες, τόσες υποχρεώσεις και τόσο… τρέξιμο στην καθημερινότητά μας που κρίνεται απαραίτητο – όποτε μπορούμε – να την κάνουμε κάπως πιο εύκολη.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Απλά θέλει… τρόπο. Δείτε παρακάτω μερικές έξυπνες συμβουλές για να γίνουν οι μέρες απλούστερες και πιο ξεκούραστες. 

* Έχετε να πλύνετε πολλά πιάτα και να κάνετε κάτι άλλο παράλληλα; Αφήστε τα πιάτα μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό για να μουλιάσουν και να μαλακώσουν οι λεκέδες, και ενώ συμβαίνει αυτό, ασχοληθείτε με την άλλη δουλειά.

* Ο φούρνος μικροκυμάτων σας είναι λερωμένος; Τοποθετείστε μέσα μια κούπα με νερό, και ζεστάνετέ το για πέντε λεπτά, μέχρι να βράσει. Ο ατμός θα μαλακώσει την βρωμιά, η οποία μετά θα αφαιρεθεί πανεύκολα με λίγο χαρτί. Ακόμα καλύτερα, μπορείτε να προσθέσετε στην κούπα ένα λεμόνι κομμένο στα δυο, και όλες οι άσχημες μυρωδιές θα εξαφανιστούν.


* Μυρίζει περίεργα η ηλεκτρική σκούπα όταν την βάζετε μπρος; «Ρουφήξτε» λίγη κανέλα πριν ξεκινήσετε το σκούπισμα. Καθώς θα ζεσταίνεται στο εσωτερικό της σκούπας, θα αναδίδει μια υπέροχη μυρωδιά.


* Σας «κόβουν» την παλάμη οι βαριές σακούλες τροφίμων; Χρησιμοποιήστε ένα καραμπινέρ για να πιάσετε όλες τις σακούλες σε μια, άνετη λαβή.


*  Χρησιμοποιήστε ένα ελατηριάκι από κάποιο στιλό που δεν χρειάζεστε για να προστατέψετε το… ευαίσθητο καλώδιο του φορτιστή σας από το να τσακίσει/σπάσει.

* Χρησιμοποιήστε ένα μανταλάκι για να καρφώνετε με ασφάλεια καρφιά στον τοίχο.

* Μασήστε τσίχλα ενώ κόβετε κρεμμύδια για να μην σας πάρουν τα κλάματα.

* Τυλίξτε ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας γύρω από το μπουκάλι με το ρόφημα/ αναψυκτικό/ ποτό που θέλετε να παγώσετε και βάλτε το στην κατάψυξη. Σε 15 λεπτά θα είναι σχεδόν… πάγος.


* Από το να γεμίζετε τα συρτάρια σας με καλώδια ηλεκτρικών συσκευών που μπλέκονται και σας ταλαιπωρούν, τυλίξτε τα σε κυλίνδρους χαρτιού τουαλέτας.


* Κλείσατε τον υπολογιστή σας κατά λάθος; Για να μην ξαναγίνει, αποθηκεύστε αυτό το αρχείο σημειωματάριου με την κατάληξη .bat στην επιφάνεια εργασίας και κλικάρετέ το για να αναστείλετε τον τερματισμό.

* Η χρήση μιας παγοθήκης είναι κλασική ιδέα για να φυλάτε και να έχετε μαζεμένα σε ένα μέρος μικρά κοσμήματα, χάντρες και ό,τι άλλο μικροαντικείμενο χάνεται συνήθως δεξιά-αριστερά.

* Δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Με το βάρος του σώματός σας και μηδέν εξοπλισμό αρκούν 10 μόλις λεπτά για να γυμναστείτε ολοκληρωμένα. Δείτε εδώ πώς

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.