Πολλές μικρές ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, αλλά εκτός οργανογράμματος!

Σύμφωνα με την έρευνα της ALCO  που έγινε για λογαριασμό της ΕΡΤ, με αφορμή τον ένα χρόνο  επαναλειτουργίας της, οι πολίτες αξιολογούν σε ποσοστό 69% ως χρήσιμη (έναντι 18%) τη λειτουργία  των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών. Οι περιφερειακές ΕΡΤ χαίρουν σεβασμού και εκτίμησης στις τοπικές κοινωνίες,  (72% έναντι 18%) Αλλά δεν περιλαμβάνονται ακόμα στο οργανόγραμμα της ΕΡΤ.

 Οι 19 σταθμοί της ΕΡΤ στην περιφέρεια, αποτελούν αυτή τη στιγμή τη ραχοκοκαλιά της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τον πολιτισμό και στη σχέση με την κοινωνία. Οι περιφερειακές ΕΡΤ, είναι πλέον πολυδύναμα κέντρα ενημέρωσης (ραδιόφωνο -τηλεόραση -διαδίκτυο) και,  παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό, ανταποκρίθηκαν στο νέο τους ρόλο, κάλυψαν έγκυρα και άμεσα όλα τα μεγάλα και όλα τα έκτακτα γεγονότα (προσφυγικό, αγροτικές κινητοποιήσεις, επίσκεψη προκαθημένων, Πανορθόδοξη σύνοδος, ακραία καιρικά φαινόμενα κλπ ).

Επιπλέον ανέπτυξαν πρωτοβουλίες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του πολιτισμού, που υιοθετήθηκαν και υποστηρίχτηκαν από το κέντρο (δελτίο στην αραβική, ραδιομαραθώνιοι  και συναυλίες για τη συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων για τους πρόσφυγες, χορηγίες επικοινωνίας πολιτιστικών αποκεντρωμένων δράσεων κ. α.).

Οι περιφέρεια σήμερα έχει έντονη παρουσία στα προγράμματα της ΕΡΤ. «Οι ειδήσεις από την περιφέρεια σε τίτλους» μεταδίδονται καθημερινά από το ΠΡΩΤΟ πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας. Στην εβδομαδιαία εκπομπή «στις γειτονιές της Ελλάδας» συμμετέχουν όλοι οι περιφερειακοί. Κάθε Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, ένας περιφερειακός αναλαμβάνει την παραγωγή της εκπομπής «ΕΡΤ ΠΑΝΤΟΥ» την οποία αναμεταδίδουν ο 102 Fm της ΕΡΤ3 και η Φωνή της Ελλάδας, Στην πρωινή ενημέρωση του ΠΡΩΤΟΥ είναι ενταγμένο και μεταδίδεται καθημερινά ένα 3λεπτο δελτίο με τις κυριότερες ειδήσεις από την περιφέρεια, που επιμελείται και εκφωνεί ένας, διαφορετικός κάθε βδομάδα, συντάκτης από την περιφέρεια. Σε συνεργασία με το ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα ξεκίνησε η εκπομπή «η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ στο ΤΡΙΤΟ» και είναι προγραμματισμένη και η αναμετάδοση εκπομπών του ΤΡΙΤΟΥ από περιφερειακούς, με τίτλο «Το ΤΡΙΤΟ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.